kézilabda

2018.03.09. 18:57

Új lendületet vehet az Alba FKC

A Vác vendégeként is nyernének a fehérváriak az a női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában.

Nagy Péter

Májer Krisztina (elöl) verekszi át magát a védőkön

Fotó: Kricskovics Antal

Három hónapos nyeretlenségi szériáját megtörve 37–25-re legyőzte az Alba FKC a Kecskemétet a múlt szombaton. A meccs hőse a 14 találatig jutó Alexandra do Nascimento volt. A brazil góljaira a Dunakanyarban is szükség lesz, az FKC a 7. helyezett Váchoz látogat szombaton, 18 órától játszanak.

A Pest megyeiek legutóbb a Debrecent győzték le 35–28-ra hazai pályán, előtte pedig a Kecskemét sem jelentett nekik akadályt. A Kisvárda elbánt velük otthon néhány hete, a szabolcsiak 23–25-re nyertek. Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője:

– A két nyertes meccset megvívó, jó formában lévő váciakhoz látogatunk. Barbara Arenhart személyében világklasszis kapussal rendelkeznek a hazaiak, de nemcsak a brazil hálóőr, hanem a két szélsőjük, Dijana Jovetics és Sanja Radosavljevics játékára is meg kell találnunk az ellenszert. Komolyan készülünk belőlük, különös figyelmet szentelve a pálya bizonyos területeire. A házigazdák az esélyesebbek, de az őszi meccsünkből tanulva azt mondom, nyerhetünk. Tavaly egy hektikus mérkőzésen, egy góllal bizonyultak jobbnak nálunk Fehérváron, azóta mindkét együttes érettebb, összeszedettebb játékot nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában