Röplabda

2018.03.26. 22:16

Jól sikerült a Dévényi Tibor emléktorna Fehérváron

Szombaton a MÁV Előre legendás elnöke emlékére rendezték meg a IV. Dévényi Tibor-emléktornát a Felsővárosi Általános Iskola tornatermében.

Káldor András

Nagy csatát vívtak a röpis legények

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A MÁV Előre legendás elnöke nélkül a sportág alighanem megszűnt volna a városban. Dévényi Tibornak, aki csaknem negyven évig vezette Székesfehérvár legrégebbi egyesületét, a röplabda is szívügye volt. Focitorna mellett pedig már negyedik éve röplabdával is emlékeznek rá. Mintegy százötven fiú röplabdázott a Felsővárosi Általános Iskola tornacsarnokában, összesen hét klub nyolc csapatának színeiben.

A Fésüs Röplabda Akadémia gárdája, Fésüs Irén és Horváth Virág játékosai mindhárom mérkőzésüket megnyerték a délelőtt folyamán, majd a keresztjátékban nagy csatában alulmaradtak a Dunaferr ellen. A folytatásban a kisdöntőben léphettek pályára, ahol újra győzelmet arattak, három játszmában a Kaposvári Röplabda Akadémia „kék” jelű alakulata ellen, így a harmadik helyen zárták az országos mini bajnoki kvalifikációs versenybe is beszámító röplabdatornát.

Nagy csatát vívtak a röpis legények
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A lányoknál a vendéglátó Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia 4. helyen végzett, a Központi Röplabda Akadémia a Tatabányai RSE és a Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület előtt szerezte meg az első helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában