Előnyben a Diósgyőr

2018.03.13. 22:00

Idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást a Puskásnak

Egygólos vereséget szenvedett a Puskás Akadémia FC a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Nagy Péter

Ezekiel Henty (kékben) csak helyzetekig jutott a DVTK ellen Fotó: KVD

Három nap alatt másodszor vendégeskedett Bódog Tamás együttese a Pancho Arénában, miután a miskolci gárda szombaton 4–1-es vereséget szenvedett a bajnokságban a Videoton ideiglenes otthonául szolgáló felcsúti stadionban. Pintér Attila alakulata pedig Pakson kapott ki 3–1-re menetrendszerűen, a Fejér megyeiek továbbra is nyeretlenek maradtak a tolnai városban. A DVTK az NB II-es Vácot, a Puskás Akadémia a szintén másodosztályú Zalaegerszeget búcsúztatta a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Az ötödik percben Molnár és Kocsis fejelt össze keményen, amiből az utóbbi jött ki rosszul, a diósgyőri játékost ugyanis az első játékrész felénél le kellett cserélni. A 14. minutumban Ugrai tekert remekül a tizenhatoson belülre, Szarka fejesét bravúros vetődéssel védte Hegedüs Lajos. Nem sokkal később Henty hagyott faképnél mindenkit, a nigériai támadó azonban nem tudta elpasszolni a labdát Antal mellett. Molnár gyorsaságát használta ki a hazai csapat a másik oldalon, a PAFC középpályása 17 méterről vette célba a kaput, a borsodi háló­őr a levegőben úszva tenyerelte szögletre a lövést. A 34. percben Nikolaosz Joannidisz csapott le egy szabad labdára, a görög csatár tolt rajta néhányat, majd az ötös sarkáról a hosszú sarokba helyezett, 0–1.

Ezekiel Henty (kékben) csak helyzetekig jutott a DVTK ellen Fotó: KVD

A második játékrész elején a vendéglátók léptek fel támadólag, egy ízben Henty lépett ki kecsegtető pozícióban ismét, beadására viszont nem érkezett senki középen. Sokáig nem alakult ki komoly helyzet egyik oldalon sem, aztán a 64. minutumban Márkvárt kapott jó labdát, 18 méterről leadott lökete centikkel ment el a kapu mellett. Hasani próbálkozását hárította a házigazdák portása a túloldalon, majd a csereként pályára lépő Perosevics lövésébe léptek bele a vendég védők az utolsó pillanatban. A 77. percben megrezdült a Diósgyőr hálója: Knezevics szöglete hazai fejről került a lesen álló Radóhoz, aki így hiába fejelt Antal kapujába, Szőts játékvezető jogosan érvénytelenítette a találatot. A hosszabbításban még Hegedűs János és Knezevics is lemaradt egy ígéretes beadásról, így egygólos DVTK-előnnyel várhatja az április 4-i visszavágót a két együttes.

Jegyzőkönyv

Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK 0–1 (0–1)

Felcsút, Pancho Aréna, 778 néző, Vezette: Szőts (Bornemissza, Garai)

PAFC: Hegedüs L. – Klinar, Hegedűs J., Spandler – Márkvárt, Zsidai – Molnár (Radó, 72.), Madarász (Perosevics, 62.), Prosser (Knezevics, 46.) – Henty. Vezetőedző: Pintér Attila.

DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Brkovics, Forgács – Tóth B., Kocsis (Hasani, 23), Shestakov – Ugrai (Vela, 46.), Szarka, Joannidisz (Bacsa, 81.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás. Gól: Joannidisz (34.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában