Utánpótlás

2018.03.21. 15:30

Barcelona az ifjú fehérvári kosarasok úti célja

A múlt hét végén rendezett közép-­európai, korosztályos seregszemle, az EYBL-torna után Katalóniában bizonyíthatnak a 16 éven aluli, fehérvári fiú kosarasok.

Horog László

Kass Balázs

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A hazai tornát veretlenül nyerték az Alba Fehérvár-DKKA fiataljai, ezzel bejutottak a sorozat áprilisi, rigai döntőjébe. A múlt hétvégi győzelem jó ajánlólevél volt: a kék-fehérek március 26-tól három napon át az FC Barcelona nemzetközi tornáján vehetnék részt. A katalán házigazdák mellett a cseh korosztályos válogatott, a litván Sabonis BC, a görög Aris Saloniki és a holland Apollo Amsterdam társaságában küzdenek majd az ifjak.

A fehérváriak az A csoportban szerepelnek az FC Barcelonával és a csehekkel.

Kass Balázs
Fotós: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– A kapcsolat évekkel ezelőtt kezdődött, amikor spanyol szakemberek dolgoztak az Alba Fehérvár felnőttegyüttesénél. A közelmúltban, a Fehérváron rendezett Szent István-­kupán is találkoztunk a Barcelonával, nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak bennünket a rangos tornára. Játékosaink a nemzetközi elittel vehetik fel a harcot – jegyezte meg Farkas Sándor, a fehérvári kosárlabda-utánpótlás vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában