Döntetlen a sereghajtó ellen

2018.02.24. 19:47

A Puskás egy ponttal távozott Mezőkövesdről

Nem találtak a kapuba a csapatok az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 20. fordulójában megrendezett Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC mérkőzésen.

Nagy Péter

Fotó: Micheller Szilvia

A tabellán utolsó mezőkövesdieknél Gohér Gergő és Szeles Tamás sérülés, Hudák Dávid pedig sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára. A nyolcadik pozícióban telelő felcsútiaknál Pintér Attila vezetőedzőnek különlegesen fontos volt ez a találkozó, hiszen egykori kenyéradója ellen kellett sikerre vezetnie a Fejér megyei gárdát. Az akadémisták a vendéglátók szerény hazai mérlegében bízhattak a meccs előtt, a matyóföldiek kilencből csak egy találkozót nyertek meg és mindössze hat pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban pályaválasztóként.

Fotós: Micheller Szilvia

Rendkívül kevés helyzetet hozott az első játékrész, a hetedik percben Katanec durrantott fölé ígéretes helyzetben, majd a 23. minutumban Tóth Bence Bognár passzából bombázott az égbe 12 méterről. A mérkőzés legnagyobb ziccerét Mevoungou hagyta ki az 55. minutumban. A kameruni középpályás Bognár eladott labdájával iramodhatott meg a hazai kapu felé, 14 méterről leadott lövése azonban elakadt Dombóban. A 70. percben a Videotontól kölcsönvett Henty fejesét védte hatalmas bravúrral a vendéglátók portása. A paprikás hangulatú összecsapás végén Heris vetődött bele Vadnai lövésébe, megőrizve ezzel a 0–0-s eredményt.

Pintér Attila:

– Nyomtunk, kerestük azokat a lehetőségeket, amikből igazából kevés adódott ezen a meccsen. Két gólszerzési lehetőségünk így is akadt. Azt gondolom, hogy idegenben ilyenkor egyet be kell rúgni, és akkor megszerezzük a három pontot. Összességében szervezettek voltunk, és erre lehet építeni.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 0-0 (0-0)

Mezőkövesd, Vezette: Berke (Ring, Tóth II).

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai – Mlinar, Iszlai – Tóth, Bognár (Koszta, 68.), Cseri (Misák, 83.) – Novák (Drazsics, 64.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

PAFC: Hegedüs L. – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovszki – Mevoungou – Perosevics, Márkvárt (Bacselic-Grgics, 80.), Knezevics, Szakály P. (Molnár G., 72.) – U. Diallo (Henty, 57.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában