Dubajban a fellegekig egyensúlyozna

2018.02.08. 21:50

Székesfehérvári iskolákban tartott bemutatót a hajdúhadházi labdazsonglőr

A kétgyermekes Bognár-család meghívására érkezett a koronázó városba az enyhén értelmi fogyatékos világcsúcstartó labdazsonglőr, László Gyula.

Ferencz Balázs

laszlo gyula

Fotó: Fehér Gábor

Csak hozták és hozták az élelmiszert, ruhát, az adományokat a Munkácsy Mihály Általános Iskola nebulói. A Hajdúhadházon nyomorúságos körülmények között élő László Gyula vendégeskedett az intézményben, ahol a zsúfolásig megtelt tornateremben előbb a lábán, majd a tarkóján és a fején táncoltatta a focilabdát. A 28 esztendős freestyle futballos elkápráztatta az iskolásokat, az Arany János, a Tóvárosi és a Munkácsy tanulói is vastapssal, ujjongva fogadták trükkjeit.

- Nagyon tudják értékelni a gyerekek, s látom a szemükben a csillogást. Ez az, ami engem boldoggá tesz – mosolygott a labdazsonglőr. – Egy-két trükköt ők is végrehajtottak, s már ezért megéri csinálni, hiszen egy kis boldogságot, vidámságot csempészhettem az életükbe.

Éppoly csillogó szemmel mesélt a bemutatón szerzett élményeiről a zsonglőr, mint, amilyen tekintettel a gyerekek követték bravúros mozdulatait. Gyula a labdában találta meg a maga boldogságát, s talán boldogulását is.

- Az én világomból a focilabda kapcsol ki igazán. Amikor trükközöm, elfelejtem minden gondomat, nem érdekel, hogy milyen hátrányokkal élek, hogy milyen a bőröm színe, milyen a származásom, hogy van-e otthon fűtésem, vagy villanyom, vagy élelmem. A foci és a jóisten ad nekem erőt és kitartást. Mindenben a jót kell keresni!

Fotós: Fehér Gábor

Gyula naponta legkevesebb három órát gyakorol, több rekordot is tart, de már az újabb célokon morfondírozik. Amennyiben sikerül támogatót szereznie, akkor az Egyesült Arab Emírségekben képviselné hazánkat, a 828 méteres Burdzs Kalifát, a világ legmagasabb épületét mászná meg egy labdával folyamatosan egyensúlyozva.

Egyesületben soha sem focizott a sugárzó szemű freestyle-os, könyvből tanulta meg a nagy sztárok által alkalmazott cseleket, a trükköket pedig az internet segítségével sajátította el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában