Jégkorong

2018.02.08. 21:43

Fordulatos meccsen kapott ki a Fehérvár AV19

Az EBEL alsóházi kvalifikációjának harmadik fordulójában változatos mérkőzést vívott a Fehérvár AV19 a középszakaszt vezető Dornbirn vendégeként.

Ferencz Balázs

dec

Fotó: Fehérvár AV19/Ecseri Zoltán

A phjongcshangi olimpián szereplő szlovénok, Luka Vidmar és Ales Music, valamint a sérüléssel bajlódó Vincze Péter nélkül korcsolyázott jégre a Fehérvár Dornbirnben, azonban a harmadik sor szélsőjeként bekerült az EBEL-csapatba a Titánok légiósa, Joe Antilla.

Közepes tempóban, óvatos hokival kezdtek a csapatok. A mezőnyjátékot két fehérvári helyzet törte meg, előbb Erdély lövése jött le a hazaiak hálóőréről, majd aztán rezzent a háló, Brett Palin távoli bombájával megszerezte a vezetést a Volán a 6. percben,

0-1. A gól után lendületben maradt Hannu Järvenpää gárdája, sorra dolgozták ki a helyzeteket, majd a harmad közepén jöhetett az első fehérvári fór, és bár számos lehetőség adódott a kék-fehérek előtt, nem sikerült betalálni. Kógerék kivédekeztek egy emberhátrányt, majd a 18. percben pillanatok – mindössze 10 másodperc – alatt fordított a Dornbirn. Előbb Chris D’Alvise, Simon McMonagle talált be, 1-2.. Azonban még a szünet előtt jött a válasz, Kóger lövése után a kipattanót Erdély kotorta a vonal mögé, 2-2.

Fotós: Fehérvár AV19/Ecseri Zoltán

Carruth-védéssel indult a középső periódus és helyzet nélkül ugyan, de dominált a hazai egylet. Aztán újra a fehérváriak kerekedtek felül, de emberelőnyben sem sikerült maradandót alkotni ekkor. Mert a 30. percben Kóger adott középre, Erdély Csanád pedig saját maga második góljával újra vezetéshez juttatta az Ördögöket, 2-3. A Dornbirn négy percig is fórban játszhatott, de kevés lövésig jutottak az osztrákok.

Fizikális játékot, ám kevés helyzetet hozott a harmadik játékrész eleje, aztán újra fehérvári ütőkön járt a pakk, Meland kékvonalas próbálkozással nyitott, majd Uotila tette rá a kapura a korongot, de Hárinak nem sikerült beleérnie. Egy ellentámadásból azután kiegyenlítettek a hazaiak: Michael Caruso lövésénél jól takartak a sötétmezesek Carruth előtt, a pakk pedig a rövid felsőbe vágódott, 3-3. Erdélyt küldték ki a bírók két percre, a hátrányban Kóger ugrott meg, de nem tudta beverni a szólót, majd Kocsis és Reisz indulhattak kettő az egyben, de ez a helyzet is kimaradt. A harmad derekán felpörgött a Dornbirn, Brodie Reid maradt egyedül középen és nem is hibázott, 4-3. Robogott az egyenlítésért a Fehérvár, Stipsicz kísérlete levágódott Rinnéről, majd Hári tesztelte oldalról a finn hálóőrt. Egy perccel a vége előtt Carruth helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott fel, Latendresse hibázott a kapu torkában, így végül a Dornbirn otthon tartotta a pontokat. A Fehérvár AV19 pont nélkül maradt, s visszacsúszott a kvalifikáció harmadik helyére.

További eredmények: Villach-Znojmo 4-2, Graz-Bolzano 0-4.

JEGYZŐKÖNYV

Dornbirn Bulldogs-Fehérvár AV19 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)

Dornbirn, 2120 néző. Vezette: Berneker, Stolc (Pardatscher, Sparer)

DEC: Rinne – Magnan, Gauthier, D’Alvise 1 (1), Timmins (1), Reid 1 (1) – Caruso 1 (1), Connelly (1), MacMonagle 1, D. Sylvester, Arniel – Wolf, Vallant, Macierzynski, Häuále, Grabher Meier (1) – Siutz, Haberl, Ban, Neubauer. Vezetőedző: Dave McQueen.

Fehérvár AV19: Carruth – Uotila, Meland, Kóger (2), Hári (2), Erdély 2 – Stipsicz, Manavian, LoVecchio, Latendresse, Gilbert – Szabó D., Palin 1, Antilla, Luttinen, Sárpátki – Szabó B., Szabó K., Reisz, Kocsis.

Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 8 illetve 10 perc. Kapura lövések: 40-28

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában