Tavaly kikaptunk Kisvárdától

2018.02.23. 08:30

Az őszi meccsen kikapott az Alba FKC, jön a visszavágó

A székesfehérváriak pénteken 18 órakor Szabolcs megyében vehetnek revansot tavalyi vereségükért a női kézilabda NB I 15. fordulójában.

Nagy Péter

Csütörtök kora délután kelt útra az Alba FKC együttese, hogy a majd 400 kilométeres távolságot leküzdve pénteken megmérkőzzön a tabellán hatodik kisvárdaiakkal. A bajnokságban a tizedik pozícióban stagnáló koronázóvárosiak november 19-e, a Vasas elleni idegenbeli siker óta nyeretlenek. A szabolcsiak a második fordulóban pontokkal távoztak Fejér megyéből, a végig kiélezett küzdelmet hozó összecsapáson a Kisvárda 23–24-re győzte le az FKC-t.

Jelena Lavko (labdával) próbálja átjátszani a várdai védelmet Fotó: FG

A sorsolást tekintve nincs könnyű helyzetben Deli Rita alakulata, de a Ferencvárostól elszenvedett 23–29-es múlt heti mérkőzés során bebizonyították a fehérvári hölgyek, hogy igenis tudnak egymásért harcolni. A hazaiak Vlatko Djonovics vezetésével készülnek január végétől, a 48 éves montenegrói szakember az egykori világklasszis bal­átlövőt, Mátéfi Esztert váltotta a várdai kispadon. A házigazdák gólgyárosa, a Köfém Sportcsarnok volt közönség-kedvence, Triscsuk Krisztina vállsérülés miatt nem volt részese a Vác felett aratott 23–25-ös diadalnak, de azt nem tudni, hogy a 32 esztendős magyar válogatott irányító-átlövő felépül-e az Alba elleni találkozóra. A vendégeknek pedig mindössze egyetlen cél lebeghet a szemük előtt: minél előbb megkezdeni a felzárkózást a bajnoki táblázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában