Európa-kupát rendez Fehérvár

2018.01.07. 20:28

A triatlon lép a nemzetközi porondra

Újabb sportdiplomáciai sikert ért el Székesfehérvár, a koronázóváros rendezheti a 2018. évi triatlon-Európa-kupát.

Káldor András

Az Alba Triatlon SE versenyzője Dévay Márk Fotó: trinfo.hu

Szombaton sajtótájékoztatón értékelték a 2017-es, triatlonos évet Budapesten. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke kiemelte, hogy nagyon sikeres esztendőt tudhat maga mögött a sportág hazánkban. Majd a jövőbe tekintve kiemelte, hogy örömteli, hogy a tiszaújvárosi Világkupa mellett 2018-ban Székesfehérvár is feliratkozik a nemzetközi versenyt rendező városok közé. Az eseményen Székesfehérvárt Mészáros Attila alpolgármester képviselte. – A fehérvári triatlon-Európa-kupa méltó lezárása lesz a nyári sportdömpingnek. A város ötödször lesz házigazdája a Gyulai Memorial Atlétikai Magyar nagydíjnak, ismét nálunk lesz az atlétikai országos bajnokság, öttusa felnőtt Európa-bajnokságot rendezünk, illetve ismét lesz Székesfehérvár Rallye. De ezek mellett is több, tömegeket megmozgató esemény lesz a városban 2018 nyarán. Székesfehérvár pedig bizonyította már, többször is, hogy képes ilyen komoly rendezvényeket hiba nélkül lebonyolítani. Kíváncsian várjuk a triatlon-Európa-kupát, hiszen a Csónakázó-tóban ember szabályos körülmények között még nem úszott.

Az Alba Triatlon SE versenyzője Dévay Márk Fotó: trinfo.hu

Skoff Gábor, az Alba Triatlon SE alelnöke megköszönte a lehetőséget Székesfehérvárnak, illetve a Magyar Triatlon Szövetségnek is.

- Köszönöm a bizalmat, mindent elkövetünk, hogy Székesfehérvárhoz és a magyar triatlonhoz méltó, színvonalas versenyt tudjunk rendezni. Az Európa-kupa rendezéséhez komoly szakmai segítséget jelent vezetőedzőnk minden javaslata, észrevétele, és valamennyit szívesen is fogadjuk, mert azt gondolom, hogy Dévay László az egyik legjobb magyar szakember. A helyszínről pedig annyit, hogy új, valóban gyönyörű helyszíne lesz a fehérvári a versenynaptárnak. Próbáltuk úgy kialakítani a pályát, hogy a versenyzőknek, a nézőknek és közvetíthetőségi szempontból a médiának is minden nézőpontból megfeleljen.

A fehérvári triatlon-Európa-kupát augusztus 24-25-én rendezik majd. Ideális esetben pedig akár hazai, fehérvári siker is születhet, hiszen

a versenyen rajthoz áll majd

a tavalyi, velencei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerző, 2018-tól fehérvári, Alba triatlonos színekben induló Dévay Márk is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában