Boban Nikolov

2018.01.19. 08:31

Macedón válogatott a Vidinél

Miközben a Videoton FC labdarúgó csapata a spanyolországi Benidorm-ban edzőtáborozik, a klub megállapodott a macedón válogatott középpályással, Boban Nikolovval. 

Ferencz Balázs

Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása Tomás Tujvel és Huszti Szabolcs után.

A 23 éves labdarúgó a Hagi Akadémián nevelkedett, majd a Viitorul Constanta színeiben mutatkozott be a felnőttek között.  2015 nyarán visszatért Macedóniába és az elmúlt három kiírást zsinórban megnyerő Vardar Szkopje labdarúgója lett. Legnagyobb sikerét azonban nem a hazai pontvadászatban, hanem európai színtéren érte el: a nyári európai kupaselejtezők során ugyanis csapatával kiejtette a svéd Malmöt a Bajnokok Ligájából, majd a Köbenhavn ugyan túl nagy falatnak bizonyult, de az Európa Liga selejtezőiben a Fenerbahcén is túljutva kvalifikáltak a csoportkörbe. Az ősszel egy Rosenborg elleni döntetlen alkalmával szereztek pontot, Nikolov pedig – ahogy a selejtezők során is – az összes mérkőzésen pályára lépett. Karrierje során a bajnokságban 10-szer volt eredményes, de emellett a már említett Malmö elleni párharc mindkét mérkőzésén, majd a koppenhágai együttes ellen is betalált.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Videoton FC-hez igazoltam. Szeretném már most leszögezni, hogy azzal a határozott céllal érkeztem, hogy bajnok legyek a Vidivel. Ennek eléréséhez minden körülmény adott, a játékosállomány, a szakmai stáb és az infrastruktúra is kiváló.” – vélekedett Boban Nikolov.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában