kosárlabda

2018.01.15. 21:21

A legújabb kosaras, Sir’Dominic Pointer az Alba bedobója

Kedden délelőtt a megszokott orvosi vizsgálatokon esik át, a tervek szerint délután tréningezik Sir’Dominic Pointer, az Alba bedobója.

Horog László

pointer

Kedden ismerkedik új társaival az Alba kosarasainak legújabb igazolása, a 25 éves bedobó, Sir’Dominic Pointer. A 198 cm magas, 87 kg súlyú kosaras a St. John’s University gárdájában szerepelt az egyetemi bajnokságban. Aztán az NBA alatti ligában, a G League sorozaton pattogtatott, a Canton Charge csapatában. A következő idényt Izraelben töltötte, a Hapoel Eilat együttesében kezdte a szezont, majd a Kiryat Ata gárdájában fejezte be. Fél évvel ezelőtt Libanonba szerződött, pár hónap elteltével távozott.

Sir’Dominic Pointer, a Fehérvár kosarasa Fotó: nba.nbcsports.com

– Markovic Lukára a szezon végéig nem számíthatunk, kiváltása gondot jelent. Ez volt a legfőbb oka, hogy Pointert leigazoltuk, ugyanis hasonló pozícióban szereplő játékost kerestünk. A St. John’s csapatával erős divízióban szerepelt az egyetemi bajnokságban. Sokoldalú játékos, elsősorban védekezésben jeleskedik, de természetesen dobni is tud. Kimondottan jó atléta, úgy gondolom, képes pluszt adni a csapatunk játékának – mondta az albás tréner, Dzunic Branislav.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában