Képesítést szerezhetnek

2018.01.08. 21:50

Hét országból jöttek szakemberek a Börgöndi útra

Hétfőn, kora délelőtt megkezdődtek a harmadik szintű edzőképzés előadásai a Volán Fehérvár öttusázóinak Börgöndi úti telepén.

Horog László

5tusa

A harmadik kategóriájú licencet adó szimpózium kora délelőtt vette kezdetét a Börgöndi úti komplexum fedett lőterének aulájában kialakított kisteremben. Neves vendégek tartanak különböző témakörökben angol nyelvű előadásokat. A korábbi angol szövetségi kapitány, az olimpiai bajnokot nevelő Németh István szerdán beszél a sportág aktuális kérdéseiről, valamint jövőbeli lehetőségeiről. A délelőtti órák – valamint a vívás és a lövészet szakmai gyakorlatai – a Börgöndi úton kerülnek megrendezésre, a délutáni előadások pedig a Jancsár Hotel konferenciatermében lesznek. Több ismert hazai öttusázó vesz részt a tanfolyamon, a Volán Fehérvár sportolói közül Kovács Sarolta, Demeter Bence, Málits István, Harangozó Bence, Kalincsák Eszter, valamint beült az iskolapadba a tavalyi, kairói vb-n egyéniben ezüstérmes Kasza Róbert is. A hazai résztvevőkkel együtt összesen hét országból érkeztek szakemberek, akik a megszerzett edzői licenc birtokában – ha úgy alakul az életük – könnyebben vállalhatnak munkát külföldön.

Balról jobbra: Demeter József, Sárvári László, Gallai István és Szloboda József, a szövetség, valamint a házigazdák képviselői Fotó: H.L.

A honi szövetség főtitkára, egyben az ötnapos esemény főszervezője, Gallai István elmondta, szívesen látnak érdeklődőket az előadásokon. A belépés ingyenes, aki kíváncsi a szimpóziumra, a szövetség honlapján regisztrálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában