Ezúttal nem sikerült

2018.01.28. 21:29

Fehérváriak nélküli dobogó a Peridot Fedettpályás Öttusa Versenyen

Miután a nőknél Gulyás Michelle ezüstérmes lett, a férfiaknál Szép Balázs állhatott dobogóra a Peridot Fedettpályás Öttusa Versenyen.

Ferencz Balázs

Frőhlich Tamás (hátul) zárt legjobb fehérváriként

Fotó: Kricskovics Antal

A női selejtezők toronymagas győztese, a Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta nem kockáztatott, edzőivel és Kállai Ákos szövetségi kapitánnyal konzultálva, a következő megmérettetésekre fokuszálva nem indult el a fedettpályás viadal döntőjén.

Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) esélyei így méginkább megnőttek, hogy éremmel kezdje a szezont. Nem is úszott rosszul, azonban a vívás nem úgy sikerült, mint ahogy az tőle elvárható lett volna. A lovaglás során sem teljesített hibátlan pályát, a kombinált számot így a 9. helyről kezdhette, végül a 13. lett. A női versenyt a fehérorosz Iryna Prasiantszova nyerte, az ezüstérem pedig a rendkívül fiatal Gulyás Michelle nyakába került. Harmadik lett a litván Venckauskaite. Zs. Tóth Anna a 12., Simon Sarolta 18., Ormándi Rebeka (AÖSE) 19., Réti Kamilla 24., Turbucz Anna (AÖSE) 29., Bánki Adél 30., Dallos Lilla 32. lett.

Gulyás Michelle
Fotós: Kricskovics Antal

A férfiaknál tíz magyar, köztük három Volán Fehérvár-pentatlonista versengett a vasárnapi döntőben. Harangozó Bence a hetedik legjobb idővel szállt ki a medencéből a 200 méteres úszás után, a vívópáston pedig 19-16-os mutatójával a 10. volt. Lovaglása azonban nem sikerült fényesre, a kombinált számot a 10. pozícióból kezdte. Három szám után a francia Simon Casse meggyőző fölénnyel állt az élen. A fiatal Frőhlich Tamás a 24., Farkas Martin a 30. pozícióján kívánt javítani a lövészetekkel megszakított futás alkalmával. A dobogós reményeket tápláló Harangozó elkombizta magát, a lövészetével nem is volt komoly probléma, de a futás során sokan megelőzték, s végül a 21. helyen ért célba. Frőhlich Tamás is elévágott, ő a 17. lett, míg Farkas Martin a 30. pozícióban zárt.

Frőhlich Tamás (hátul) zárt legjobb fehérváriként
Fotós: Kricskovics Antal

A versenyt Simon Casse nyerte, megőrizte előnyét a már rutinosnak számító német Patrick Dogue, valamint a 19 esztendős Szép Balázs előtt. A magyarok közül Regős Gergely a 10., Bereczki Richárd a 12., Tomaschof Soma a 14., Bruckmann Gergő a 20., Klis Krisztián a 22., Szabó Illés a 26. pozícióban zárta a szezonnyitót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában