Egy ponttal indul a Volán

2018.01.29. 21:03

Nem lesz könnyű dolga a Fehérvár AV19-nek a középszakaszban

Hazai vereséggel zárta az EBEL alapszakaszát a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, a Salzburg 2-1-re nyert a Raktár utcában. A kék-fehérek Bolzanoban kezdik a középszakaszt.

Ferencz Balázs

Hári János volt a fehérváriak legeredményesebb játékosa az alapszakaszban

Fotó: Pesti Tamás

Túl sok mindenről már nem döntött az alapszakasz utolsó derbije, azonban a Fehérvár AV19 szeretett volna a Salzburg skalpjával csatába indulni a középszakaszban.

- Nézőpont kérdése, hogy az első harmadban mi játszottunk borzasztóan vagy az ellenfél kiválóan, de az biztos, hogy a második periódusra feljavult a játékunk – tekintett vissza a Red Bull Salzburg elleni összecsapásra Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Jó csapatunk van, jó teljesítményt nyújtottunk. Tény, hogy készen állunk a középszakaszra. Az emberelőnyökben határozottabbnak, a védekező harmadban egységesebbnek kell lennünk, s ki kell használnunk a helyzeteinket a folytatásban – vélekedett a finn tréner a pénteken rajtoló középszakasz feladatairól.

A hatcsapatos középszakaszban is fontos szerep hárul majd a válogatott Hári Jánosra, aki fehérvári mezben töltött 40 mérkőzésén 20 gólt lőtt és 17 asszisztot osztott ki, 37 pontjával a liga 22. legeredményesebb játékosa. Hári a következő idényben is a fehérváriakat erősíti.

Hári János volt a fehérváriak legeredményesebb játékosa az alapszakaszban
Fotós: Pesti Tamás

- Sokáig tépelődtem, gondolkodtam, de alapvetően akartam még egy évet maradni Fehérváron. Amikor eldöntöttem, hogy hosszabbítok, jó érzés töltött el. Jól érzem magam, a játék sem megy rosszul, s fontos, hogy Kóger Dani, Erdély Csani, s a kapus, Carruth is itt lesz a következő szezonban. Reménykedem, hogy egy ütőképes csapatunk lesz jövőre, szeretnék segíteni.

A 12 éven át északon, főként Svédországban jégkorongozó Hárit nem érte meglepetés az EBEL-ben.

- Körülbelül erre számítottam, de persze a 10. helyezésünk nem a legjobb. 10 meccsel korábban jól álltunk, de a vége nem jött össze. Majd most, a következő tíz meccsen kell jól szerepelni, s elérjük a rájátszást. Mindig lehet mindenen javítani, a speciális egységeket kell fejleszteni. Sokszor apróságokon műlik a siker, koncentráltsággal minden meccs nyerhető. Kemény harc lesz, mert az összes ellenfelünk a playoff-ba akar kerülni, így amondó vagyok, itt már rájátszás-meccsek következnek!

A Dornbirn 6, a Graz 4, A Bolzano 2, a Fehérvár 1, a Villach és a Znojmo 0-0 bónuszponttal rajtol pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában