Eric Melan

2018.01.31. 14:28

Amerikai hátvéddel erősít a Fehérvár AV19 jégkorong csapata

Az EBEL középszakaszának rajtja előtt védőt igazolt a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

 

Eric Meland Németországból szerződött a Volánhoz.

Eric Meland 28 esztendős, 185 centi magas és 86 kilós védő a Princeton University csapatával az NCAA-ben, később pedig a Missouri Mavericks alakulatával a CHL-ben szerepelt. 2013-ban kezdte profi pályafutását a szlovák HC Banska Bystrica csapatánál, ahol 34 mérkőzés alatt 22 pontot szerzett és +5-ös +/- mutatóval zárt, a szezont pedig a cseh másodosztályban fejezte be, a BK Mladá Boleslav együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. A következő évet már az ECHL-ben indította, az amerikai ligában két csapatnál is megfordult, elsőként a Missouri Mavericks, majd a Wichita Thunder színeiben, utóbbinál 61 meccs és 36 pont volt a mérlege. 2015 és 2017 között Norvégiában, Dániában, majd ismét Szlovákiában játszott, a HK Nitrát erősítette. Az idei szezont a német másodosztályban, a DEL 2-ben szereplő EC Bad Nauheim együttesénél kezdte, onnan szerződött Fehérvárra.

Eric Meland

Meland a kieső védők pótlására érkezik. Jonathan Harty vállműtét előtt áll, Szirányi Bence sem vállalhatja még a játékot, Luka Vidmar pedig a szlovén válogatottal utazik a phjongcsangi téli olimpiára.

Sajnos a Fehérvári Titánokban szereplő védők közül egyikőjük sem nyújt olyan teljesítményt, amivel kivívta volna a jogot, hogy az EBEL-csapatban kapjon szerepet, így mindenképpen szükségesnek tartottuk, hogy egy új igazolás csatlakozzon a csapathoz – mondta Szélig Viktor, a klub általános igazgatója, Eric Meland szerdán este érkezik Székesfehérvárra, pénteken pedig akár már jégre i korcsolyázhat Bolzanoban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában