Lehetőség a tengerentúlról

2017.12.27. 10:00

A Vidi vezető játékosmegfigyelőjét a Columbus Crew csapata is kereste

Gyerekfejjel a Vidiben futballozott, majd az Albában kosarazott. A tanulást választotta, az utóbbi években a Vidi játékosmegfigyelője.

Horog László

xcy

A 27 éves Balogh Tamás a labda és a sport iránt érdeklődő többi, fehérvári nebulóhoz hasonlóan a Videoton utánpótlásában kezdett futballozni, védőként. Aztán az általános iskola felső tagozatába lépve kosarazni kezdett.

– A Németh László Általános Iskola tanulója voltam, a Gáz utcai csarnok mellett, ráadásul a sulinak komoly, kosaras kötődése volt, invitáltak, én pedig sportágat váltottam. Hanga Ádámmal, Keller Ákossal, Fodor Kristóffal, Blahó Barnabással szerepeltem egy csapatban, bedobóként. Ahogy a futballban, a kosárlabdában sem voltam túl ügyes, inkább harcosnak számítottam. Érettségi után a felnőttekkel edzettem, Srecko Sekulovic volt az edző, de a sport helyett a tanulást választottam, közgazdaságtant tanultam az egyetemen. Jó döntés volt, ahogy a fociban, a kosárlabdában sem hiszem, hogy élvonalbeli játékos lettem volna, nálam jóval tehetségesebbeknek sem sikerült bemutatkozniuk a legmagasabb osztályban – mondja a 27 esztendős Balogh Tamás.

A suli, a BME futsalcsapatában szerepelt, a másodosztályban, valamint az egyetemi bajnokságban, amit megnyertek. Eldöntötte, hogy a folytatásban a sportban szeretne tevékenykedni. Az iskolai éveket követően a Vidi akkori ügyvezetője, Tassy Márk tolta elé az első munkaszerződést, amit alá is írt, marketing munkatársként helyezkedett el a piros-kékeknél.

– Az évek múltával egyre komolyabb feladatokat bíztak rám, játékosmegfigyelő lettem az utánpótlásban, aztán a felnőtteknél, majd nemzetközi kapcsolattartó. Két és fél éve Kovács Zoltán lett a sportigazgató, én pedig szintet léptem, a megfigyelői, azaz scout rendszerben. Többet utazunk, több országban nézünk olyan játékosokat, akik érdekesek lehetnek számunkra. Bővült a kapcsolatrendszerem, tavaly kaptam ajánlatot az osztrák élvonalból, megfigyelőnek hívtak, Magyarország és Szlovákia tartozott volna hozzám. Nem meditáltam az ajánlaton, nem éreztem kedvezőbbnek, mint a mostani munkámat. Aztán jött egy lehetőség, ami elgondolkodtatott, a tengerentúlról.

Balogh Tamás futballozott, majd kosarazott, jelenleg a Vidi vezető játékosmegfigyelője Fotó: a szerző

Az amerikai bajnokságból, az MLS-ből keresték, a tavalyi elődöntős – a fináléba vezető úton a Toronto FC ütötte el őket -, a Columbus Crew együttese invitálta. Az amerikai egylet európai megfigyelőket keresett, az egyik munkatársnak a székesfehérvári Balogh Tamást szemelték ki.

– Az amerikaiak nyitnak felénk, ráadásul négy magyar játszik a ligában, Nikolics Nemanja, Sallói Dániel, Németh Krisztián és Stieber Zoltán. Úgy tudom, 10-15 munkatársat kerestek, egy lettem volna közülük. Ajánlás alapján kerültem képbe, a magyar, osztrák, horvát, szlovén terület tartozott volna hozzám, az elmúlt években itt jártam a legtöbbet, a Vidi megbízásából.

– A lehetőség szimpatikus volt, de nemet mondtam. A Vidinél kaptam lehetőséget a bizonyításra, a tulajdonos és a klubvezetés számít rám, megbecsülik a munkámat. Nem zárom ki, ha már itthon bizonyítottam és olyan ajánlat jön, kipróbálom magam egy nyugat-európai, rendszeresen nemzetközi kupaszereplő csapatnál. De ez még odébb van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában