Eredményes idényt zártak

2017.12.01. 10:30

Mindkét megyei raliversenyzőnk a dobogón végzett 2017-ben

Az elsőosztályban navigátorként tevékenykedő Simon és a Rallye2-ben autózó ifj. Fogarasi értékelte az elmúlt időszakot.

Nagy Péter

Ifj. Fogarasi Attila Honda Civicjével elhódította idén a 2WD Kupát

Fotó: Peremicki István

Nem sikerült túlszárnyalnia a tavalyi esztendőt a Rallye1-es kategóriában a székesfehérvári Simon Nikolettnek, aki 2016-ban minden versenyen dobogóra állhatott Halmos Gábor navigátoraként.


Simon Nikolett és pilótája elindulnak a Mikulás Rallye-n
Fotós: Molnár Artúr

- Az idei szezonunkat nagyban meghatározta, hogy az idény első futamán Miskolcon rendőri intézkedés miatt kellett feladnunk a versenyt – kezdte Simon. – A rend éber őrei amúgy teljesen szabályosan jártak el, amikor a kétsávos főúton ki akartunk kerülni egy balesetet a balra kanyarodó sávból, de egy ilyen kiélezett helyzetben talán elnézőbbek lehettek volna. A szponzorok hiánya miatt amúgy is sok megmérettetést kellett kihagynunk, de szerencsére az új főtámogatónk érkeztével ez megváltozott. A miskolci kellemetlen élményeket követően először Veszprémben tértünk vissza a versenyzéshez, ott egy Mitsubishivel indultunk. Ezután jött a Budapest Rallye, ami különböző indokok miatt elmaradt. A Mecsekalján ismét rajtunk kívül álló okok miatt nem autóztunk, a kategóriánk egyedüli indulójaként talán a nézők kedvéért mehettünk volna néhány kört, pontokat azonban nem kaptunk volna érte. Az Eger Rallye-n aztán megtört a jég, egy BMW volánja mögött második helyen értünk célba Gáborral. A december 9-i Mikulás Rallye-n azért fogunk küzdeni, hogy az összetettben elért harmadik pozíciónkat megtarthassuk. A jövő évi szabályzatot eddig még nem kaptuk kézhez, az is megtörténhet, hogy egy új motor kell majd az autónkba ahhoz, hogy ismét az első osztályban indulhassunk – mondta a navigátor.

Ifj. Fogarasi Attila Honda Civicjével elhódította idén a 2WD Kupát
Fotós: Peremicki István

A 2016-os év emlékezetesre sikerült a móri Ifj. Fogarasi Attilának, aki rögtön az első Rallye2-es szezonját megnyerte és elhódította az Év Felfedezettje címet is.

- Három versenyen indultunk az idén, Miskolcon abszolútban a hatodik helyen értünk célba, a 2WD Kupát viszont sikerült elhódítanunk – mondta a Fogarasi Rally Team autóversenyzője.

- Sajnos a hazai, székesfehérvári futamot, váltóhibák miatt feladni kényszerültünk, pedig az Oroszlány-Pusztavám közötti „bánya út” a kedvenc szakaszaim közé tartozik. Azért álltunk ilyen kevés alkalommal rajtkőhöz, mert a költségvetésünk nagy részét inkább fejlesztésekre fordítottuk. Az autó futóművén dolgoztunk, Hadik András révén új lengéscsillapítókat kapott a Honda. Megérte, hiszen az év leghosszabb versenyét, a Baranya Kupát sikerült megnyernünk. A lengőkarokban olyan szilentek kerültek beszerelésre, ami miatt másik kategóriába soroltak minket. A győzelemért járó másfeles szorzónak köszönhetően az idei esztendőt a harmadik helyen fejeztük be. A bajnokság végeztével nincs más dolgunk, minthogy megfelelően felkészüljünk a 2018-as évre, ahol minden versenyen el szeretnénk indulni. Nagyon hálás vagyok a csapat minden tagjának, az összes támogatómnak. Külön köszönettel tartozom Toloczkó Péternek, illetve Papp Tamásnak, akik navigátorként segítették a munkámat idén – fejezte be gondolatait a móri pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában