Válogatott

2017.12.04. 21:46

Mendy nem csalódott, tévén nézi a meccseket

Az Alba FKC átlövője, Claudine Mendy három év után, idén tért vissza a francia válogatottba, ám a világbajnokságra nem utazott.

Horog László

fkc

A márciusi, júniusi és szeptemberi összetartáson ott volt válogatottban, de a vb-t megelőző, utolsó gyakorlásokra nem hívta meg a hazája szövetségi kapitánya. Claudine Mendy Fehérváron gyakorol, valamint természetesen drukkol honfitársainak.

- Három edzőtáborban részt vettem, szeptemberben közölte velem Olivier Krumbholz, hogy a vb-n nem számít rám. Elfogadtam, nem éltem meg csalódásként. Jó formában érzem magam, úgy gondolom, tudtam volna segíteni a válogatottnak. A keretben vannak nálam jobbak, ám olyanok is akadnak, akik nem tudnak többet a játékról, mint én. Szurkolók a lányoknak, akik az első mérkőzést elvesztették Szlovénia ellen, aztán magabiztosan verték Angolát. Úgy gondolom, a francia csapat erős, főként védekezésben, éremért harcolhat.

Claudine Mendy nem került be a válogatottba Fotó: Kricskovics Antal

Az FKC-t a beállós Mayer Szabina és a szerb Jelena Lavko képviseli még a vb-n. Utóbbi boldogabb, a szerbek két győzelemmel állnak, kedden a németekkel vívnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában