Rendkívül elégedetlen

2017.12.14. 09:30

Mayer Szabina sokkal többet várt a világbajnokságtól

Hazatért a női kézilabda válogatott a németországi világbajnokságról. Az Alba beállósa, Mayer Szabina szomorú a 14. hely miatt.

FMH

Mayer Szabina

Repülővel mentek Stuttgartba november végén, ám busszal tértek haza december derekán. Női kézilabdázóink a várakozástól – a nyolc közé jutást célozták meg – elmaradva, a 14. pozícióban zárták a seregszemlét. Vasárnap este, a franciák ellen, Lipcsében zárult számukra a torna.

- A győri, női kézilabdázók buszával indultunk haza hétfőn reggel Németországból. Aznap este, Győrben leszálltam a járműről, a férjem jött értem, a fővárosiak utaztak tovább Budapestre. Nem volt túl jó hangulat a buszon, mindenki jobb szereplésre számított – mondja Mayer.

A vb előtti azt nyilatkozta, szerinte annyira erős a válogatottunk, hogy bármire képes lehet. Meggyőződése, a jobb szereplés lehetősége valóban benne volt a csapatban.

- Nagyon együtt voltunk, kimondottan jó közösséget alkottunk. Továbbá van egy remek edzőnk, akivel öröm együtt dolgozni. nem a kapitányon múlt a várakozás alatti szereplés. Az okokat én is keresem, miért maradtunk el a tervezettől. Azt tudtam, hogy a csoportmeccseket követően, az olimpiai ezüstérmes, franciák ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. Titkon azt reméltem, hogy a szlovénokkal találkozunk, ellenük nagyobb esélyünk lett volna. Harcoltunk a gallokkal szemben, de el kell ismerni, jobbak voltak. Erősebbek nálunk, megérdemelten jutottak a nyolc közé.


Mayer Szabina elégedetlen a csapat szereplésével
Fotós: Kovács Anikó

A saját teljesítményével kapcsolatban önkritikusan elmondta, ahogy a csapattól, magától is lényegesen többet várt, elégedetlen a produkciójával. A hat meccsen összesen 45 percet kapott a bizonyításra, mindössze két gólt szerzett, az argentinok ellen. Hárman osztoztak a játékperceken, Mészáros Reával és Kisfaludy Anettel. A másik két beállós többet volt pályán, ők védekeztek is, Mayer csak támadott. Az Alba FKC játékosa a szereplés mellett amiatt is szomorú, hogy barátnője – egyben a válogatott eseményeken szobatársa -, Görbicz Anita bejelentette visszavonulását a válogatottól. Mayer szerint a világ legjobbja búcsúzott a címeres meztől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában