Kovács Bálint nagy lehetősége

2017.12.19. 10:00

„Meg kell ragadnom az esélyt, amit a csapatomtól kaptam”

Pályafutása eddigi legnagyobb fordulópontjához érkezett el Kovács Bálint. A 220 Volt H-Moto Team fiatal, Székesfehérváron élő motorosa egy teljes szezont versenyezhet végig a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategóriájában.

SIS

kovács

Most decembertől egészen a tavasz kezdetéig ideális körülmények között készülhet fel a 2018-as szezonjára Kovács Bálint.

A fehérvári motoros már tesztelt a dohai pályán. A 220 Volt H-Moto Team vezetőségének döntése értelmében ezúttal Bálint próbálkozhat Katarban. A fiatal motoros szintén a Superstock 600-as kategóriában áll rajthoz valamennyi versenyhétvégén, mégpedig egy Kawasaki nyergében.

- Nem rakunk terhet motorosunk vállára, csak azt kértük tőle, hogy saját idején folyamatosan javítson – jelentette ki a csapat tulajdonosa, Kelemen Krisztián.

Kovács Bálint Katarban már részt vett a bajnokság hivatalos, kétnapos tesztjén. Amíg az első nap a körülményekkel, a motorral és a pályával ismerkedett, addig a második napon már a beállításokra is koncentrálhatott, aminek hatására újabb másfél másodperccel megjavította addigi legjobbját.

Kovács Bálint Katarban versenyez a Kawasakival Fotó: Egyesület

- Hihetetlen, hogy milyen lehetőséget kaptam a csapatomtól, hiszen egész télen kemény nemzetközi mezőnyben motorozva készülhetek fel a 2018-as feladatokra. Meg kell ragadnom ezt az esélyt, egy biztos, mindent megteszek azért, hogy minél jobban szerepeljek. A teszt nagyon hasznos volt a számomra, mert megismertem a pályát és a motort is. A két nap alatt sokat gyorsultam, már nem vagyok messze a mezőny elejétől – örvendezett Bálint.

Kovács eddigi teljesítményével a csapat sportigazgatója, a versenyzőt Katarba is elkísérő Rizmayer Gábor is elégedett volt.

- Nagy lehetőség Bálintnak, hogy részt vehet a katari bajnokságban. Az első két nap jól sikerült, megismerte a motort, a pályát és az itteni különleges körülményeket, amit a sivatag, a szél és a pálya nyomvonala jelent. De a tesztek során nem az eredményre koncentrálunk, hanem arra, hogy teljesen fel tudjon készülni a következő szezon kihívásaira – mondta Rizmayer Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában