Eltékozolt háromgólos előny

2017.12.16. 20:48

Hiába vezetett, kikapott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata

A Klagenfurt együttesétől elszenvedett 4-0-s zakót Hannu Järvenpää fiai két győzelemmel feledtették: a Dornbirn gárdáját hazai jégen lépték le 2-1-re, míg Zágrábban egy ötgólos meccsen, hosszabbítás után a Medvescak csapata is behódolt Kóger Dánieléknek.

Nagy Péter

Fotó: Pesti Tamás

A 44 mérkőzésig tartó alapszakaszban a dél-tiroliak már egyszer nagyon elkapták a fehérváriakat, akkor az 5-0-s első harmad után végül 7-2-re győztek a rókák. Legutóbb novemberben feszültek egymásnak a felek, akkor 1-0-s Volán-siker született. Joggal reménykedhettek a hazai szimpatizánsok egy gólzáporos győzelemben az első nyolc percet követően, amikor az eredményjelzőn már 3-0 állt. A második minutumban Antonin Manavian csent el egy korongot a félpályánál, majd egy rövid sprint után védhetetlenül zúdított a bal felsőbe, 1-0. A videóbíró sem tudta megakadályozni a fehérvári Jeff Lovecchiot a gólszerzésben, aki egy kapu előtti keveredés után jutatta a pakkot a dél-tiroli ketrecbe a negyedik percben, 2-0. A székesfehérváriak óriási fölényének eredményeként Hári János még egy pimasz cselt is megengedhetett magának a kapussal szemben a nyolcadik percben, ezzel 3-0-ra alakítva az eredményt.

Fotó: Pesti Tamás

Két percre rá Glida passzából Michael Halmo lépet ki és szépített, 3-1. A vendégek csapatkapitánya, Alexander Egger hozta vissza a rókák reményeit a 14. percben, amikor Sointu kapu mögötti korongjából a fehérvári hálóba bombázott, 3-2. Jeff Lovecchio testéről jutott a pakk a Südtirol hálójába öt minutummal a harmad vége előtt, de hosszas tanácskozás után a játékvezetők érvénytelenítették az amúgy szabályosnak tűnő találatot.

Fotó: Pesti Tamás

Emberhátrányban kezdte a második játékrészt a Volán, aminek az lett az eredménye, hogy Oleksuk kapuvasról visszapattanó korongja Lovecchio lábáról a hazai ketrecben kötött ki, 3-3. A középső harmad paprikás hangulatához néhány véleményes játékvezetői ítélet is hozzájárult, az egyenlítő találatot követően azonban a rókáknál volt a lélektani előny. Ebből adódóan Carruthnak, a házigazdák kapusának egyre többet kellett közbeavatkoznia.

Fotó: Pesti Tamás

Négy perccel a harmad vége előtt kettős emberfórba került a hazai csapat, de a liga legszerényebb emberelőnyös mutatóival rendelkező fehérváriaknak ez sem volt elég a gólszerzéshez. Az utolsó játékrész elején Gilbert játszotta magát tisztára, de a kanadai támadó ígéretes helyzetben Tuokkola kesztyűjébe lőtt. A 45. percben előbb Luttinen távoli, majd Stipsicz közeli löketét védte a vendégek portása. Egy perccel később Matias Sointu pazar alakítása után a mérkőzésen először a dél-tiroliaknál volt az előny, 3-4. Harty hozhatta volna vissza a kék-fehéreket a meccsbe tíz perccel a vége előtt, de közelről nem tudott túljárni az olasz hálóőr eszén. Nem úgy Arttu Luttinen, aki Hári lövésébe tette bele a botját az 53. minutumban, a korong pedig a bolzanoi hálóba került, 4-4. Lovecchio a fehérváriaknak dönthette volna el az összecsapást, de nem az amerikai, hanem az olasz Angelo Micelli ment mennybe, aki 27 másodperccel a vége előtt a Bolzano gárdájának nyerte meg a mérkőzést, 4-5.

Fotó: Pesti Tamás

 

Jegyzőkönyv

Fehérvár AV19–HCB Südtirol Alperia 4-5 (3-2, 0-1, 1-2)

Székesfehérvár, 2931 néző, Vezette: Nikolic, Siegel (Seewald, Gatol)

Fehérvár AV19: Carruth – Palin, Vidmar, Kóger, Hári 1 (1), Erdely – Uotila, Manavian 1, Lovecchio 1 (1), Latendresse, Gilbert (2)­– Harty, Stipsicz, Luttinen 1, Reisz, Vincze – Szabó D., Vizi, Kocsis, Kiss Zs. Vezetőedző: Hannu Järvenpää

HCB Südtirol: Tuokkola – Egger 1, S. Marchetti, Halmo 1, Angelidis, Schweitzer – Gartner, Glira (1), Sointu 1 (1), Oleksuk 1, Petan (1) – Tomassoni, Frank, Gander, Micelli 1ee (1), Monardo (1 ee) – M. Marchetti, Desousa, Frigo Vezetőedző: Kai Suikkanen

Kiállítások: 8, illetve 18 perc

Kapuralövések: 41:40

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában