Lovassport

2017.12.07. 19:53

A Fejér megyei díjugratók mindent vittek!

Megyei díjugratóink, ahol elindultak, szinte mindent megnyertek! – ezzel az örömteli bejelentéssel kezdte beszámolóját Kunos Attila, a megyei lovassport szövetség díjugrató szakágának elnöke.

V. Varga József

Kapoli István és a „kabakános” lányok a cecei lovas évzárón: Papp Krisztina (b), Iker Franciska és Balogh Mariann

Fotó: V. Varga József

Az idei lovas évzárót Cecén, a művelődési házban tartotta a megyei szövetség. Kunos Attila a többi között elmondta: a megyei díjugrató bajnokság négy fordulóját Cecén, Alapon, Sárosdon és Balatonvilágoson rendezték, és a döntőnek is Világos adott otthont.

Az egyes fordulókon összesen 949 startot regisztráltak, ami versenynaponként 134,4 startot jelent, jelentősen meghaladva az elmúlt évek átlagát. A Magyar Lovassport Szövetség támogatja a versenyt rendező egyesületeket, összege az idén 413 ezer forint volt. A szakági elnök a sikeres rajtengedélyi vizsgákra is kitért, továbbá aláhúzta, hogy az országosan kiemelt

9 edző közül 3-an Fejérben tevékenykednek.

Kapoli István és a „kabakános” lányok a cecei lovas évzárón: Papp Krisztina (b), Iker Franciska és Balogh Mariann
Fotós: V. Varga József

A Kiskunhalason megrendezett országos bajnokságon szinte taroltak megyei versenyzőink. A felnőtt országos bajnokságot Krucsó Szabolcs (Chaco-Blue, Krucsó Lovasklub, Baracska) nyerte, az ifjúságit Jármy Vince (Alfa, Németh Bertalan Alapítvány, Tabajd). A csapat ob-t is Fejér megye „húzta be”: Krucsó Szabolcs, Reischl Márton (Latino, Vajtai Elit LCSE), Varga Balázs (JLo, Kabóka LSE, Enying, ifj. Gombos László (Bukfenc, Sáripusztai LS). Az Év Fejér megyei edzőjének Krucsó Ferencet választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában