Európa-bajnokság

2017.12.15. 21:28

Fehérvári úszó a döntőben

A dániai rövidpályás Európa-bajnokságon Hosszú Katinka vezérletével ismét tarolt a magyar úszóválogatott.

Nagy Péter

Bordásék remek úszása döntőt ért pénteken

Fotó: Derencsényi István

Bordás Beatrix a női 50 méteres gyorsváltó tagjaként döntőt úszhatott péntek este a koppenhágai kontinensbajnokságon. A Gyurinovics, Bordás, Verrasztó, Szilágyi összetételű négyes a lengyelek kizárásának köszönhetően ugyan, de 1:39.91 másodperces országos csúccsal kvalifikálta magát a fináléba. Beatrix 24.90-es reggeli idejével a váltó második legjobbját produkálta, este ezen tíz századot rontva a hetedik helyhez segítette a kvartettet.

- A legjobb idő, amit úsztam így állórajttal váltóban, nagyon jó érzés volt ma is, szerintem tökéletes irányban haladok – mondta Bordás.

A volt székesfehérvári Sebestyén Dalma a 34. helyen végzett 100 méter mellúszásban, a Dunaferr SE egykori sportolója, Takács Krisztián pedig a 25. pozícióban fejezte be az 50 méter gyorsúszást. Hosszú Katinka és Burián Kata révén két magyarért is izgulhattunk 200 méter háton, előbbi rendkívül magabiztosan nyerte saját maga harmadik, míg a magyar csapat negyedik aranyérmét, utóbbi ötödikként csapott célba. Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána a 200 méter pillangó döntőjében volt érdekelt, Kapás a negyedik, Szilágyi a hetedik helyen fejezte be a versenyt. Hosszú Katinka és Sarah Sjoestroem 100 méter vegyesen csapott össze. Katinka nyerte a csatát, megszerezve ezzel az ötödik elsőségünket. Ebben a számban Verrasztó Evelyn nyolcadikként ért célba. – Kétszáz háton az idő nem volt igazán jó, de végül is az aranyérem megvan, ez számít elsősorban. Utána a száz vegyesen meg akartam dönteni a világcsúcsot, de ez egy órával a kétszáz hát után gyakorlatilag lehetetlennek tűnt – bár végül is ez az idő annyira nem lett rossz. Nem kezdtem igazán jól, viszont mellen sikerült döntő előnyt szerezni – értékelt Hosszú.

Bordásék remek úszása döntőt ért pénteken
Fotós: Derencsényi István

A nap végén a fiatal Lakatos Dávid beugróként lett nyolcadik az 1500 méter gyorsúszás döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában