25 ponttal győztek

2017.12.22. 20:49

Az Alba Fehérvár a MAFC-ot is legyőzte

Kis késéssel indult az alsóházban tanyázó műegyetemisták és az Alba bajnokija pénteken este.

Horog László

 

Jegyzőkönyv:

MAFC – Alba Fehérvár 54-79 (11-12, 20-22, 14-20, 9-25)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 600 néző

Vezette: Kapitány, Minár, Fodor

MAFC: Hot 6/3, Fodor 3/3, Misek 9, Davis 6/3, Cvetkovics 10 Csere: Neighbour 20/6, Lakosa.

Vezetőedző: Jovica Arsic

Alba: Hill 13/6, Harris 12/6, Simpson 17/9, Lóránt 15, Keller Á. 8 Csere: Filipovics, Mohammed 8/6,

Horton, Kovács 6, Keller I. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Illetve időben kezdődött, ám pár másodpercet követően szünet következett, ugyanis nem indult el az óra, időmérés nélkül pedig természetesen nem lehet játszani. A bírók a zsűriasztalhoz sétáltak, ismét dübörgött a rockzene a hangszórókból, a fiúk pedig folytatták a néhány perccel korábban, a kezdés okán abbahagyott bemelegítést. Aztán öt perc várakozás után minden visszatért a rendes kerékvágásba, Fodor pontjaival a hazaiak jutottak előnyhöz, majd Cvetkovic is betalált. Keller Ákos zsákolt, Hill és Lóránt pontjaival pedig már a vendégek vezettek, 4-6. Őrizték kétpontos előnyüket az albások, időt kért a hazai tréner, Jovica Arsic. Sok volt a pontatlanság mindekét oldalon, nem potyogtak a kosarak, az első negyedet 11-12-es állással zárták a felek. Az angol vendégmunkás, a rendkívül atletikus William Neighbour villanásaival már a hazaiak vezettek 22-18-ra, az albások elrontották dobásaikat. Az általában biztos kezű pontgyárosok vaktában, rosszul tüzeltek. Harris beköszönt kintről, aztán Lóránt és Hill pontjaival már a fehérváriak léptek el négy ponttal. Neighbour, Davis és Hot pontjaival a házigazdák visszakapaszkodtak, majd vezettek is, igaz, nem sokáig. Az első félidő zárása előtt Lóránt megmozdulásainak tapsolhattak a Fehérvárról a fővárosba látogató drukkerek. Az Alba csapatkapitánya leszedte a támadó lepattanókat, majd a gyűrűbe helyezte a labdákat, a félidőben 31-34 állt az eredményjelzőn.

Az Alba gyorsan ellépett két duplával, de a házigazdák gyorsan visszajöttek Neighbour jóvoltából, majd Simpson és Hill ügyeskedett. Öt pontra duzzadt a különbség, 37-42-nél Arsic időt kért. A fehérváriak játékán látszott a fáradtság, lévén szerdán nemzetközi meccset játszottak Litvániában, csütörtökön délután értek haza, kimerítő, félnapos utazás nyomán. A hazaiak nem akartak leszakadni, Mohammed hármasával szusszanhattak kicsit a látogatók, aztán Lóránt pöcizett a gyűrűbe, 38-47. A hazaiak dobásai nem mentek be, Keller Ákos találatával a mérkőzésen először kúszott tíz pont fölé a különbség. Neighbour tartotta meccsben a vendéglátókat, hatra zárkóztak, az Alba mestere, Dzunic időt kért.

 

Simpson hármasa célt ért, Keller Ákos nagyot zsákolt, ismét megnyugtató lett a differencia, a harmadik negyedet Hot pontjai zárták, 45-54. Simpson kapta el a fonalat távolról, tizenhét ponttal elléptek a vendégek (47-63), majd előbb Neighbour, aztán Cvetkovics és Misek révén közelebb araszolt a MAFC, a fehérváriak szakvezetője időt kért. Tízen belülre nem jött ugyan a budapesti gárda, de egyetlen pillanatra sem adta fel, bátran tüzeltek középtávolról és kintről, ám a lepattanó labdák döntően nem náluk landoltak. Kovács Ákos betörés után volt kétszer is eredményes, Harris zsákolt, 23 ponttal megugrottak az albások. Az történt a pályán, amit Lóránt és társai elterveztek, végül magabiztosan nyertek, 54-79. A kék-fehérek legközelebb a két ünnep között, december 28-án, 17.45-kor lépnek pályára, a listavezető Körmendet fogadják a Gáz utcában. Nagy meccs lesz, nem vitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában