belváros szerelmese

2017.11.12. 10:00

Szentpáli Gergő fut a Bregyóban vagy körbekerékpározza a Velencei-tavat

A nyáron Pécsről került a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiához Szentpáli Gergő. A 26 éves, pécsi sportember hat éven át dolgozott a Rátgéber Akadémián, majd elfogadta a DKKA ajánlatát.

Horog László

Szentpáli Gergő Baranyában kezdett kosárlabdázni, majd edzősködni. A nyáron került a DKKA-hoz, azt mondja, mindig szerette volna kipróbálni magát új környezetben

- A baranyai megyeszékhelyen születtem és kezdtem kosárlabdázni, 8 évesen. Döntően irányítóként számoltak velem, a pécsi utánpótlásban az U20-as csapat jelentette a végállomást, később a Kozármisleny és a PEAC gárdájában, az NB I/B-ben jutottam szóhoz. Az utolsó időszakban belekóstoltam az edzősködésbe is, az U11-es fiúkkal kezdtem 2010-ben a Rátgéber Akadémián, amely akkor nyitotta kapuit. Fiú vonalon ténykedtem, a 11 éven aluliak után következtek az idősebbek, végül az U18-as gárdának vezettem foglalkozásokat másodedzőként. Közben a felnőtt női csapatnál is kaptam feladatot, a spanyol Roberto Hernandeznek voltam a segítője, a 2015-16-os idényben az 5. helyen zártunk az NB I-ben. Sokat tanultam, ebben az időszakban fogalmazódott meg bennem, hogy az elkövetkező éveket az utánpótlásban szeretném eltölteni – közli Szentpáli Gergő.

A legjobb eredménye má-sodedzőként bajnoki bronz-érem a fiú junior csapattal, amit az idei tavaszon értek el. Vezetőedzőként sem volt eredménytelen, a nyolcas döntőbe jutott a kenguru és gyermek együttessel. A fiatal tréner a múlt télen vette fel a kapcsolatot a DKKA illetékeseivel.

- Farkas Sándorral, a fehérvári utánpótlás vezetőjével, valamint az akadémia igazgatójával, Matus Gáborral kezdtem meg a tárgyalásokat, tetszett, amit felvázoltak. Úgy éreztem, jó lehetőséget kínálnak, mindig is szerettem volna kipróbálni magam Pécsen kívül is. A belvárosnak már szerelmese vagyok, remélem, hosszú éveket tölthetek itt, az ország szívében. Székesfehérvár fekvése remek, mindenhez közel van.

Szentpáli Gergő Baranyában kezdett kosárlabdázni, majd edzősködni. A nyáron került a DKKA-hoz, azt mondja, mindig szerette volna kipróbálni magát új környezetben

A kadett lánycsapatot, valamint a serdülő fiú D-együttest egyedül irányítja. Több opciója volt, ezt a két korcsoportot választotta. „Az edzőkollégákkal gördülékenyen dolgozom együtt, gyorsan befogadtak. Gáll Tamás szakágvezetővel hasonlóan gondolkodunk a kosárlabdáról, hatékonyan tudunk együttműködni. Szabadidőmben gyakran futok a Bregyó-közben, valamint rendszeresen körbebiciklizem a Velencei-tavat.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában