Felcsúti öröm zárásként

2017.11.27. 17:17

Zsinórban harmadszor fektette két vállra riválisát a Puskás II

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 16. fordulójának Fejér megyei rangadóján az akadémisták a fordulás után harcolták ki a győzelmet.

Krebsz András

focc

Puskás Akadémia FC II – Videoton FC II 2-0 (0-0)

Pancho Aréna, 150 néző, vezette: Görög Márió.

Puskás II: Tóth Balázs – Csilus, Radó D., Keszi, László – Hudák (De Oliveira, 86.), Nándori, Kovács T. – Erdei (Góra, 82.), Szabó M., Tamás N. (Péter B., 68). Vezetőedző: Bojan Lazic.

Videoton II: Borsos – Tarnóczi, Mocsi, Ujvári, Bolla – Takács M. (Varjas, 65.), Réti – Lassú, Szabó Bálint, Pápai (Horváth B., 70.) – Galacs (Szalai T., 77.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Az október derekán még listavezető, ám az elmúlt hetekben gyengébb formát mutató fehérváriaknak lett volna miért törleszteniük a tavaszi szezonból előrehozott vasárnapi összecsapáson, hiszen a felek legutóbbi két randevúját egyaránt Bojan Lazic tanítványai nyerték meg 2-0-ra.

Az óriási szélben kezdődő összecsapáson a 29. percig nem jegyezhettünk fel komolyabb helyzetet, ekkor Galacs lépett ki ziccerben, a közeli kísérletet azonban bravúrral védte a hazai kapuba két kihagyott mérkőzés után visszatérő Tóth Balázs.

Térfélcserét követően még közelebb kerültek a fehér mezes vendégek a vezetés megszerzéséhez, ugyanis Réti szemfüles indítását követően Lassú a felcsúti hálóőr eszén is túljárt, de a felső léc kisegítette a hazaiakat. A 74. percben aztán Péter passzát követően a márciusi találkozón is eredményes Hudák Martin előnyhöz juttatta a vendéglátót: az ex-fehérvári középpályás a tizenhatoson belülről tekert a bal alsóba, 1-0. A Tímár-csapat ezt követően már nem tudott megújulni, a hajrában pedig Péter Bence az ötösön belülről megadta a kegyelemdöfést, 2-0.

– A fordulás előtt nem sikerült betalálnunk, a második félidőben azonban rátettünk egy lapáttal, és egységes és szervezett játékkal sikerült a hozzánk hasonló erőt képviselő ellenfelünk fölé kerekedni – mondta a mérkőzés után Bojan Lazic, a felcsútiak vezetőedzője.

– A kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, az első játékrészben több nagy lehetőséget is elpuskáztunk, ráadásul a térfélcsere után egy kapufát is lőttünk. A továbbiakban sokkal nagyobb győzni akarást várok el a játékosaimtól, ezen a téren mindenképpen fejlődnünk kell – árulta el Tímár Krisztián, a fehérváriak mestere a lefújást követően.

Presztízscsatát vívtak a csapatok a Fejér megyei rangadón Fotó: Koppán Viktor

A felcsútiak 2017-ben harmadszor győzték le, és egyben meg is előzték megyei riválisukat. Az akadémisták a tabella 6. helyén telelnek, míg a legutóbbi hat fordulóban mindössze négy pontot gyűjtő Videoton FC II alakulata a 7. pozícióból várhatja a tavaszi, márciusi folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában