kézilabda

2017.11.07. 13:15

Piller Kármen remek játékkal bizonyította tehetségét

SZÉKESFEHÉRVÁR – Az Alba FKC női kézilabdázói a hétvégén a Békéscsabát verték magabiztosan, a tini irányító, Piller Kármen remekül játszott a derbin.

Horog László

A 17 éves irányító, Piller Kármen (b) remekül játszott a hétvégi bajnoki mérkőzésen

Fotó: Koppán Viktor

Ahogy a pályán, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón sem tűnt megilletődöttnek a 17 éves Piller Kármen. Kerek mondatokban fogalmazott, elmondta, megérdemelt sikert arattak, megköszönte a bizalmat, hozzátette: remélem, sikerül megragadnia a csapatban. Edzője, Deli Rita az Előre elleni 33-23-as sikert követően hangsúlyozta, a fehérvári klub mindig bátran dobta mélyvízbe a saját nevelésű tehetségeket, ami nem lesz másként a későbbiekben sem.

Piller nyolcévesen kezdte pályafutását a Verseci úti csarnokban, a tavalyi szezonban is szóhoz jutott volna a felnőttek között, ám súlyos térdsérülést szenvedett. Ezért kellett várnia az élvonalbeli bemutatkozással.

- Anyukám is kézilabdázott a KÖFÉM SC-ben az utánpótlásban, logikus volt, hogy én is ezt választom. Az ő javaslatára jelentkeztem edzésre, a nevelőedzőm Nagy Beatrix volt, a jelenlegi má-sodedző, aztán Virincsik Anasztázia irányította a tréningeket. Ők szerettették meg velem a kézilabdát. A junioroknál Deli Rita dobott mélyvízbe, rá mindig is jellemző volt, hogy bátran adott lehetőséget a fiataloknak. Gyerekfejjel az első meccseken szélső voltam, ahogy általában a többi pályatársam is, aztán irányítóként jutottam szóhoz. Ez az én igazi posztom, itt érzem magam a legjobban. Úgy gondolom, jól cselezek, a betöréseim is általában sikerre vezetnek, valamint jól látok a pályán. Jól esett, hogy a vezetőedző engem jelölt ki a részvételre a sajtótájékoztatón, nem izgultam, ahogy a pályán sem szoktam. Remélem, a folytatásban is olyan teljesítményt nyújtok, amivel sikerül megszilárdítanom a helyem a csapatban. A Vác ellen mutatkoztam be az élvonalban, negyedórát kaptam egy gólt lőttem. Játszottam a debreceni, győztes meccsen is, Budaörsön nem álltam be. A hétvégén húsz percet kaptam, ismét betörés után voltam eredményes. Tavaly nyáron az első kerettel edzőtáboroztam, majd elszakadt a térdszalagom, emiatt az idényt kihagytam. A sérülésem a múlté, szeretnék a folytatásban is hasznos tagja lenni a gárdának! – mondja Piller, aki december 7-én lesz felnőttkorú.

A 17 éves irányító, Piller Kármen (b) remekül játszott a hétvégi bajnoki mérkőzésen
Fotós: Koppán Viktor

Tavaly ősz óta magántanuló a Vasvári Pál Gimnáziumban, ugyanis így vehet részt a délelőtti tréningeken. Ha csak délután van edzés, mindig beül az iskolapadba a korábbi osztálytársai mellé. A tanulást soha nem hanyagolta el, majdnem kitűnő tanuló, csak egy-két négyes szerepel a bizonyítványában. Példaképe nincs, a győri Görbicz Anita játékát kedveli leginkább.

- Kármen rendkívül tehetséges játékos, ízig vérig irányító, aki gyerekfejjel kezdett nálunk szivacskézilabdával – kezdi játékosa értékelését a vezetőedző, Deli Rita. – Túl azon, hogy jól lát a pályán, remek a ritmusérzéke, átlagon felüli, ahogy cselez, ami különösen a zárt védekezéssel szemben előnyös. A tavalyi szezont súlyos sérülés miatt kihagyta, most jól játszik, később még fontosabb tagja lesz az együttesnek. Rajta kívül rendelkezünk rendkívül tehetséges fiatalokkal, Rózsás Josephine az első csapatban jut szóhoz, valamint Hudra Enikő, Utasi Linda, Vajk Eszter és Tornóczky Sára is természetesen ismét lehetőséget kap, ha majd teljes értékű munkát végezhet. Mindannyian a térdükkel bajlódnak, sajnos ez a kézilabda velejárója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában