A kapus elkapta a ritmust

2017.11.23. 20:16

Mistina Kitty az utóbbi mérkőzéseken a fehérvári együttes erőssége

Ahogy a csapat, az utóbbi mérkőzéseken az Alba FKC kapusa, Mistina Kitty is egyre jobb teljesítményt nyújtott.

Horog László

A nyáron szerződtetett kapus, Mistina Kitty egyre jobban véd a bajnoki meccseken

Fotó: Fehér Gábor

A kék-fehérek a világbajnokság miatt következő bajnoki szünetet megelőzően négy meccsből hármat nyertek és egyszer végeztek döntetlenre. A szezon kezdetén ritkán találkozott labdákkal a derbiken a nyáron a NEKA együttesétől igazolt, 21 esztendős kapus, Mistina Kitty, ám az utóbbi időben nagyon elkapta a ritmust, bravúrok sorozatát mutatta be a mérkőzéseken. Reményei szerint ez így lesz a folytatásban is.

A hálóőr Békéscsabán született és kezdett sportolni, a helyi sportiskolában. Nyolcéves volt, amikor a kapuba állt. Döntését nem bánta meg. – Az Előréből Veszprémbe kerültem, a szüleim is költöztek, a Viharsarokban már csak a nagyszüleim élnek, a család Balatonalmádiban telepedett le. A Barabás KC együttesében az ifi és a junior bajnokságban, valamint az NB II-ben védtem, három éve kerültem Mosonmagyaróvárra, ott jutottam szóhoz először az élvonalban. Harmadik számú kapusként kezdtem az idényt, ám Scheck Réka és Szemerey Zsófia megsérült, hirtelen én lettem az első számú hálóőr. Aztán leigazolták Petróczi Viktóriát is, ő kapott több lehetőséget, de én is szerephez jutottam a legmagasabb osztályban, valamint védtem az NB I/B-s csapatban és a junioroknál. A csapat bennmaradt az élvonalban, én pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémiára igazoltam. Az NB I/B-ben és a junior pontvadászaton védtem itt is, tavaly októberben pedig váltottam, igent mondtam a legmagasabb osztályba igyekvő Kecskemét ajánlatára. Az első időszakban sok lehetőséget kaptam, aztán Dömény-Veress Zsuzsanna bizonyíthatott a hálónál. Feljutottunk az NB I-be.

A nyáron szerződtetett kapus, Mistina Kitty egyre jobban véd a bajnoki meccseken
Fotós: Fehér Gábor

Mistina pedig elfogadta a fehérváriak ajánlatát. Előzőleg konzultált a szüleivel, az édesapja a menedzsere, valamint édesanyja véleményét is kikérte a váltásról. Azt mondja, jó döntést hozott a cserével, a meccseket gyakorlatilag végigvédi Fehérváron. Az első, júliusi edzésen az első számú portás, Herr Orsolya súlyos térdsérülést szenvedett, a hirtelenjében igazolt montenegrói Sonja Barjaktarovic nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, három hónap után önkényesen elhagyta a klubot. Mistina általában hatvan percet tölt a parketten.

- Idő kellett, míg megszoktam az élvonal ritmusát, nagy a különbség az NB I/B és az elit között. A vezetőedző, Deli Rita és a kapusedző, Sugár Tímea végig segített, bizalmat szavazott nekem, ami egy kapus esetében különösen fontos. Egyre jobban megy a játék, nekem és a csapatnak, remélem, ez így marad a folytatásban is. Jól érzem magam Fehérváron, családias klubhoz kerültem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában