Érdekes szezon

2017.11.09. 17:49

A megyei I. osztályú bajnokságban egy mérkőzés kivételével már lezárták az idei esztendőt

A Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában a hétvégi Ikarus-Mezőfalva találkozó van hátra, és befejeződött a szezon. Először a tabella alsó régiójában helyet foglaló csapatok trénereit kértük egy kis értékelésre.

Káldor András

Az idei megyei I. osztályú szezon meglehetősen rendhagyó, mivel különböző okok miatt csupán 14 csapattal indult, így azon gárdák számára, amelyek kevésbé jó őszt zártak, jó hírrel szolgált már a bajnokság kezdetén az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága. Nem lesz ugyanis a bajnokság végén kieső, így aránylag nyugodt évük lesz még azoknak is, akiknél rezeg a léc. Négy kérdést tettünk fel a szakvezetőknek a mögöttük hagyott idényről: 1. Milyen tervekkel, célokkal vágtak neki az idei pontvadászatnak? 2. Meglepte a csapat őszi szereplése? 3. Mivel volt maradéktalanul elégedett, mi az, amiben feltétlenül javulniuk kell a jövőben? 4. Meddig edzenek, mikor indul a téli felkészülés?

14. Baracs – Gyalus Zoltán vezetőedző:

- Mindenképpen hasonlóan szerettünk volna szerepelni, mint a tavalyi évben. Az előzetes tervek szerint a 8.-10. hely környékére vártuk a csapatot. Egy kicsit igen, egy kicsit nem lepődtem meg az ősszel nyújtott teljesítményünkön. Az előző év pozitív irányban többet hozott, mint amit valójában tudunk, most pedig mindez negatív irányba ment el. Feltétlenül javulnunk kell, méghozzá nagyon sokat a játékunk akarati tényezőiben, elégedettséggel az töltött el, hogy a mérkőzések hatvan-hetven százalékában nem bizonyultunk feltétlenül gyengébbnek a mezőnynél. Az viszont bosszantó, hogy nem tudtunk gólt, gólokat rúgni, és ez komoly problémát jelentett. November végéig edzésben leszünk, a felkészülés nagy valószínűséggel január második, harmadik hetében indul. Kísérletet teszünk a csapat megerősítésére, frissíteni az állományt, persze ez a jelen helyzetben nem egyszerű, a mostani átigazolási szabályok miatt. Könnyebbséget okoz, hogy idén nem lesz kieső, mert akár nagyobb változások is lehetnek a keretben, és a fiatalítást is be merjük vállalni, és bevezetni a tavaszi idényre, hogy jövő évre acélosabbak lehessünk, amikor már tényleg sokkal nagyobb tétje lesz a bajnokságnak.

13. Enying – Vas Tibor vezetőedző:

- Sokkal jobb eredményt vártam a csapattól, leginkább a középmezőnyhöz, az első tízbe szerettem volna, hogy csatlakozzunk. Sajnos ez nem jött össze egyrészt a sok sérülés miatt, másrészt pedig elég sok sárga lapot gyűjtöttünk. Egy-két játékos teljesítményével voltam elégedett, ők a szívüket-lelküket kitették, az edzéslátogatottság viszont korántsem érte el az elvártakat, ezzel elégedetlen voltam. Nem is a kishitűség volt érezhető a csapaton az első megye egyes évben, hanem túlságosan is magabiztosak voltunk, többen azt hitték, hogy még mindig a megye kettőben vannak, és simán jönnek majd a meccsek, és egy kicsit nagyobb mellénnyel mentek ki a pályára. Utána meg voltak lepődve, hogy ez azért mégis egy más kávéház… Nem csak a mezt kell kivinni a pályára. Idén már nem edzünk, majd január első hetében kezdjük el a munkát újra. Szeretnénk a tél folyamán igazolni szinte minden posztra, bár anyagiak terén jelentősen el vagyunk maradva a többi csapattól.

12. Lajoskomárom – Miskovicz Bálint vezetőedző:

- Úgy indultunk neki a szezonnak, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a csapatból, ne a kiesés ellen kelljen harcolni. Akkor még nem tudtuk, hogy csonka lesz a bajnokság, és nem lesz kieső. Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy mind én, mind a vezetők sokkal többet vártak annál, mint amit a csapat! Fejben, hozzáállásban óriási gondok vannak, valamint majdnem minden mérkőzésen két gól előnyt adtunk az ellenfeleinknek. A kapusok teljesítménye gyalázatos volt, bár nem csak az ő nyakukba akarom varrni ezt a rossz szereplést, a többiek a hozzáállásukkal segíthették volna őket. Azért vagyunk csapat, hogy a hibákat ki tudjuk javítani. Sajnos azonban azokat a bakikat, amelyeket elkövettünk hátul, nem nagyon tudtuk korrigálni. Nagyon sok munka vár ránk, hogy ezeket rendbe tegyük, és az elvárásoknak megfelelően szerepeljünk. Leginkább negatív meglepetéssel szolgált a társaság ősszel számomra. Nagyon jó alanyokkal ismerkedtem meg, tele vagyunk fiatallal, akik szerintem megütik a megye egyes szintet, és egyértelmű ezek alapján, hogy több van ebben a gárdában, mint nyolc pont. Remélem, tavasszal ezt be is tudjuk bizonyítani, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy három-öt játékost igazoljunk, mert kevesen vagyunk. Mindenben javítanunk kell, kevés a nyerő típusú játékosunk. Mind a védekezésben, mind a támadásban fejlődésre van szükség, annyi biztos, hogy sziszifuszi munka áll előttünk. Nem terveztem idén már további munkát, majd január közepén találkozunk legközelebb.

11. Tordas – Korolovszky Gábor vezetőedző:

- Nem igazán vadászom a pontokat, mivel fiatal edző vagyok, felnőtt szakvezetőként is most vezetek először csapatot. Inkább a futballt szeretném élvezhetővé, jól játszhatóvá és sikeressé tenni a csapatom számára. Ez volt a tavalyi célunk, ezt elkezdtük, erre fogékony a társaság, ezzel kapcsolatban sok információt kaptak tőlem, mivel 17 évig voltam profi labdarúgó, megfordultam az NB I-ben, voltam válogatott, és játszottam külföldön is, úgyhogy tapasztalatoknak nem vagyok híján. Amennyiben ez eredménnyel is párosul, akkor elégedettek lehetünk. Természetesen van elvárásom a csapattal szemben, bár a Tordas eddig nem volt profi csapat, és most sem az, mivel munka után jönnek edzésre a játékosok. Ettől függetlenül az amatőr futballnak is olyannak kell lenni, mint a profi futballnak, bár közel sem keresnek úgy a játékosok. Én ezt nem tudom amatőr szinten csinálni, és a csapattól is ezt várom el! Ősszel sok játékosom a munkája miatt nem tudott a foglalkozásokon részt venni, rengeteg sérüléssel kellett szembenéznünk, ez jelentősen hátráltatta a munkánkat. Ettől függetlenül a célom mindig az volt ősszel elsősorban, hogy futballozzunk úgy, ahogy szeretném. Számomra, és a csapat számára is meglepetés volt, hogy tíz pontot szereztünk, míg tavaly hasonló időszakban ennek a dupláját, és elképesztően kevés gólt rúgtunk – ezek a negatívumok. Pozitív viszont, hogy a Tordas történelmében még nem fordult elő, hogy egymás után két meccsen ne kapott volna gólt, valamint ahhoz képest, hogy a végén kullogunk, kevés gólt kaptunk. Megértették a játékosok, hogy zárt védekezéssel játszunk. Azok a meccsek hiányoznak, ahol nem lőttünk gólt, büntetőt hagytunk ki, reálisan legalább húsz pontunknak kellene lenni. Pedig nyerő típusú játékosaim vannak, csak a saját komfortzónájukon kívül kell teljesíteniük, ahhoz képest, amit én kérek tőlük. November végéig szeretnénk edzeni, január második hetén indul a felkészülésünk.

 

A kép illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában