beállós lehetősége

2017.11.22. 08:20

Mayer Szabina minél több időt szeretne pályán tölteni

A vasárnapi, Vasas elleni bajnoki után már nem tért vissza a többiekkel Fehérvárra, hanem a válogatotthoz csatlakozott az FKC beállósa, Mayer Szabina.

Horog László

Mayer Szabina (középen) a tavalyi Eb-t sérülés miatt kihagyta, a decemberi vb-n ott lesz

Fotó: Káldor András

A nemzeti csapat a megszokott hotelben ütött tanyát, hétfőn és kedden két tréning szerepelt a programban. Szerdán egyszer gyakorolnak, majd repülőre ülnek, Norvégiába utaznak. Nemzetközi tornán vesznek részt, a minden világeseményre aranyeséllyel érkező házigazdák, a két évtizeddel ezelőtti világelső Dél-Korea, valamint a riói bajnok oroszok társaságában. A színvonalra tehát nem lehet panasz, nem mondható, hogy a mieink nem hangolnak elég erős ellenfelekkel a németországi seregszemlére.

Fejér megyéből ketten kaptak meghívót, az Alba FKC-ból a beállós, Mayer Szabina, Dunaújvárosból pedig a balkezes átlövő, a mindig biztos kézzel tüzelő Kovács Anna jut szóhoz a decemberi vb-n.

- Ráhangolódásnak jó volt a vasárnap esti, angyalföldi bajnoki, amelyen jól játszottunk, sok góllal nyertünk, a 34-17-es siker megfelelt a játék képének – közölte Mayer, aki egyszer volt eredményes az összecsapáson. – Jól védekeztünk, sok gólt szereztünk lerohanásból, úgy gondolom, egyre jobb formába lendültünk az utóbbi időben, Budaörsön döntetlenre végeztünk, a Debrecent, a Békéscsabát és a Vasast jó játékkal győztük le, az MTK ellen pedig a kupában bizonyultunk jobbnak. Mivel klubcsapatommal belelendültünk, talán nem a legszerencsésebb a szünet, annak viszont nagyon örülök, hogy ott lehetek a világbajnokságon, amit nagyon várok. Szeretnék sok időt pályán tölteni.

Mayer Szabina (középen) a tavalyi Eb-t sérülés miatt kihagyta, a decemberi vb-n ott lesz
Fotós: Káldor András

A 29 esztendős beállós a tavaly decemberi, svédországi Eb-n nem lehetett ott, ugyanis három hónappal korábban, a Vistal Gdynia ellen, az EHF-kupában térdszalagszakadást szenvedett. Idén májusban, a Békéscsabán vívott bajnokin léphetett ismét pályára székesfehérvári klubcsapatában.

- Úgy gondolom, a tavalyi vb-n is szerepeltem volna, ugyanis előzőleg szóhoz jutottam a frissen kinevezett szövetségi kapitánynál. Kim Rasmussen az első összetartásra is behívott, közölte, számít rám. Azonban a sérülés miatt esélyem sem volt a szereplésre az Eb-n. A vb kapcsán viszont optimista vagyok. Bár elég nehéz csoportba kerültünk, úgy gondolom, erős együttessel utazunk, nagyon messzire juthatunk a németországi erőpróbán.

A mieink a B-csoportban érdekeltek, Bietigheim városában, Norvégia, Svédország, Csehország, Argentína, Lengyelország társaságában. Az első mérkőzést december 2-án, szombaton 20.30-kor vívják Norvégiával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában