Czipó a világ elitjében

2017.11.23. 19:50

A fehérvári dartsos Csehországban sem talált legyőzőre

Czipó Vivien, a fehérvári Sport DC versenyzője nevéhez már számos nemzetközi dartssiker fűződik.

Nagy Péter

Czipó Vivien koncentrációjára nem lehet panasz a kiélezett helyzetekben

Fotó: Molnár Artúr

Ziegenhám Medárd, Vivien edzője leginkább az elvégzett munkában hisz. Az egyszeres soft, háromszoros steel Európa-bajnok sportoló mestere szerint Czipó az egész életét ennek a hitvallásnak rendeli alá. A napi többórás edzések mellett gyógytornára és mentális felkészülésre is időt szakít Vivien, aki tudatosan építi fel sportkarrierjét. A csehországi viadalon három kategóriában is indult a 16 éves dartsos, az ifjúsági korosztályon kívül felnőtt egyéniben és párosban is megmérettetett. A három csoportban összesen kétszázan álltak rajthoz, a fiataloknál győzedelmeskedő Czipó a felnőtt párosok versenyén is bezsebelt egy bronzérmet Kiss Viktória oldalán. Vivien szerint nem hozta élete formáját a holland lány elleni döntőben, de 2-2 után már érezte, hogy ez a meccs csakis az övé lehet. Nemcsak a kontinensbajnokságokon, de a hazai versenyeken sem tudták idén legyőzni a székesfehérvári dartsost, aki immár felnőtt magyar bajnoknak is vallhatja magát.

Czipó Vivien koncentrációjára nem lehet panasz a kiélezett helyzetekben
Fotós: Molnár Artúr

- Hat éve űzöm ezt a sportot, eleinte nem voltak komolyabb terveim vele, de hamar kiderült, hogy van érzékem hozzá. A kezdeti jó eredményeket követően a magyar válogatottba is bekerültem, aztán a bécsi Eb-n szerzett ezüst- és bronzérem után már nem voltak kétségeim a darts felől – mondta Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában