elkapták a ritmust

2017.11.14. 21:22

Belgiumban játszik az Alba Fehérvár szerdán

Kedden délben elrepült Belgiumba az Alba Fehérvár kosárcsapata. Szerdán este lépnek pályára az EK-ban.

Horog László

Az irányító, Kovács Ákos remek formába lendült Fotó: Pesti Tamás

Érthetően folytatni szeretné győzelmi sorozatát az Alba. A kék-fehérek a korábbi, gyenge széria után elkapták a fonalat. A tavalyi szezonban, hazai pályán egyeduralkodó és a nemzetközi porondon is bizonyító fehérváriak október derekán folyamatosan vereségeket szenvedtek, ám az utóbbi két hétben megrázták magukat. A hazai bajnokságban magabiztos játékkal győztek Kecskeméten, majd meggyőző, második félidei teljesítménnyel a hétvégén bedarálták a szegedieket. Szombaton Paksra is győzelmi reményekkel utaznak.

Igaz, addig még akad feladatuk a nemzetközi színtéren; szerdán este 20.30-kor a belga Proximus Spirou Charleroi vendégei lesznek. A felek az F-csoport második játéknapján már találkoztak, akkor a gödörben levő Alba hazai pályán szenvedett 72-60-as vereséget, előzőleg az izraeli Bnei Herzliya is nyert a Gáz utcában, 93-74-re.

Az irányító, Kovács Ákos remek formába lendült Fotó: Pesti Tamás

Azóta elkapták a ritmust Lóránt Péterék, a Tsmoki Minsk együttesét 73-64-re verték, múlt szerdán pedig Izraelben arattak meglepően sima, 93-68-as diadalt. Ezzel visszajöttek a meccsbe, teljesen nyílt a továbbjutásért folytatott küzdelem. Főleg annak fényében, hogy a hibátlan belgák múlt szerdán, hazai pályán meglepő vereséget szenvedtek a fehéroroszoktól, a Tsmoki Minsk 82-78-ra nyert Charleroiban. A fehérváriak kedden délben repültek Belgiumba. Nem tartott a csapattal a vállával bajlódó Markovic Luka, ellenben az Izraelben megsérülő Alandise Harris igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában