Sándor Réka

2017.10.10. 22:16

A 15 esztendős fehérvári falmászó korosztályában első, a felnőttek között második lett

A falmászók V. Redrock-Stubai Magyar Kupa versenyén 82 sportoló küzdött meg a boulder-problémákkal.

Majer Tamás

Az ifjúsági korú Sándor Réka a felnőttek között is remekel

Fotó: Pesti Tamás

A boulder típusú falmászás során a versenyzők 3-4 méter magasságú falakon – olykor a plafonon is – mutatnak be kunsztokat. Az előre épített pályán úgynevezett utakat kell megtenniük. A ritkásan és mindig másképpen elhelyezett, rögzített boulderekbe, vagyis kőtömbökbe kapaszkodhatnak, illetve ezekre lépve rugaszkodhatnak tova.

A tíz éves székesfehérvári Redrock Falmászóterem jelenleg a Major utcában van. Hétvégi, országos versenyükön 8 korcsoportban, összesen 82-en vettek részt.

Az ifjúsági korú Sándor Réka a felnőttek között is remekel
Fotós: Pesti Tamás

A fehérvári Mozogj Kreatívan SE fiatal egyesület, rengeteg ifjú versenyzőjük van. Összesen 24 mászót neveztek, mindannyian helyezettek lettek. Lássuk az érmeseiket!

Ifjúsági B korcsoportban a lányoknál Sándor Réka győzedelmeskedett, mögötte Németh Virág szerezte meg a második helyet. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál bronzérmet nyert Molnár Csanád. A junioroknál Bakai Richárd szintén harmadik lett. Sipos Nóra a gyermekek korosztályában nyert bronzot. A szintén a 2006-2007-ben születettek versenyében a fiúknál két érmet is itthon tartottak a székesfehérváriak: Kovács Samu egy ezüstöt, Horváth Roland pedig egy bronzot tett bele a közösbe.

A minik, vagyis a legkisebbek között is lett hazai bronzérmes: Zsákai Eszter nevéhez fűződik az eredmény.

A felnőttek versenyében, a hölgyeknél elindult Király Nóra is. A 26 éves válogatott sportoló a magyar falmászás sztárja. Hozta is papírformát, övé lett a nyílt női kategória aranyérme.

Gondolhatnánk, hogy a nyílt kategóriát a felnőttek uralták, erre azonban a versenyen mutatott teljesítményével élesen rácáfolt a mégcsak 15 éves, fehérvári Sándor Réka, aki Király mögött második lett a nők között! Maga mögött tudva több felnőtt indulót is. Ugyanitt a szintén ifjúsági korú Németh Virág a hetedik, Zsilák Kinga a nyolcadik helyet érdemelte ki.

A férfiaknál a felnőttek viadalán a veszprémi Strommer Soma szerezte meg az első helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában