Sinkó Zoltán

2017.10.12. 18:27

Medálokért pózolt a dobogón a fehérvári testépítő

NAGYVÁRAD A székesfehérvári testépítő, Sinkó Zoltán a legjobbak között végzett az idény első versenyein. Legutóbb egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a romániai Herkules kupán.

Ferencz Balázs

Sinkó Zoltán Ausztriában és Romániában is érmet nyert

Fotó: Sinkó Zoltán

Sinkó Zoltán egy ausztriai megmérettetéssel kezdte az idei versenyszezont. Bécsben, egy WBPF viadalon lett második a 40-50 éves korcsoportban. A versenyző elmondása szerint ekkor még nem volt igazán formában, ellenben a romániai Nagyváradon már formásabb pózokat tudott mutatni annak ellenére, hogy napokig gyomorproblémákkal küzdött. A komoly hagyományokkal bíró, s magas színvonalat képviselő Herkules kupán a Masters 40-50 év közötti mezőnyben, a súlymegkötés nélküli kategóriaban tíz induló közül a 2. helyezést sikerült elérnie. Sinkó szerint megérdemelte volna az aranyat is, de a csak román bírókból álló zsűri a hazai testépítőt részesítették előnyben. A -75 kg-os kategóriában kilenc versenyző között szerzett bronzérmet.

Sinkó Zoltán Ausztriában és Romániában is érmet nyert
Fotós: Sinkó Zoltán

A versenyek idejére a „hétköznapi” 78-ról 73-75 kilóra fogyasztó Sinkó Zoltán a hétvégén a budapesti Fittparádén lép pódiumra, majd Mosonmagyaróváron vesz részt egy meghívásos, pénzdíjas versenyen. Ezt követően utazik Rómába, ahol a világbajnokságon próbál helyt állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában