karate

2017.10.12. 21:51

Farkas Ágnes és Fekete Gergely is nyert a döntőben

BUDAPEST – 18 ország, 400 versenyzője viaskodott a második alkalommal életre hívott Deam Cup World kyokushin karate versenyen, ahol a megyei egyesületek is szerepeltették sportolóikat.

Ferencz Balázs

A győztesek, Farkas Ágnes (b) és Fekete Gergely (j), valamint edzőik, Mátó Katalin és Bőke Béla

Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

A hangzatos „World Cup” elnevezés többet sejtetett a realitásnál. Ugyanis főként Európából érkeztek karatékák, bár a közel 100 fős ukrán és a szintén jelentős létszámú orosz és kazah delegáció jót tett a bronzmérkőzéseket most nélkülöző küzdelmek színvonalának.

A Fehérvár Karate Akadémia 13 harcosa közül a katások, Mayer Eszter és Fekete Panna már a második körben egymással küzdöttek meg, ebből Panna került ki győztesen. A végelszámolásban Mayer a 6., míg Fekete remek gyakorlatok bemutatása után a 2. helyen végzett a serdülő női korcsoportban.

A győztesek, Farkas Ágnes (b) és Fekete Gergely (j), valamint edzőik, Mátó Katalin és Bőke Béla
Fotós: Fehérvár Karate Akadémia

A serdülő fiúk középsúlyú küzdelmeiben Hortobágyi Kristóf elődöntőbe jutott, s bronzérmet szerzett. Németh Máté a nyolc között maradt. Puszta Péter és Kulcsár László a gyermek kategóriában egy orosz és egy ukrán fiúval szemben maradt alul. Tihanyi Eszternek és Boldizs Nikolettnek is a tapasztalatszerzés jutott osztályrészül csakúgy, mint Nagy Natáliának. Kántor Viktória és Szűcs Ferenc csak a döntőben kaptak ki orosz illetve magyar ellenfelükkel szemben, ezüstérmet szereztek. Az ifi női -55 kg-ban induló Farkas Ágnes és az ifi fiú -75 kg-ban brillírozó Fekete Gergely viszont meggyőző fölénnyel nyertek. A győztesek Nagy Natáliával, Szűcs Ferenccel és Fekete Pannával együtt Lengyelországban szerepelnek a hétvégén a WKB szervezet nyílt Európa Kupáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában