jégkorong

2017.10.10. 22:11

Kapott gól nélkül zárta a visszavágót a FAV19, s megérdemelten lépett tovább

SZÉKESFEHÉRVÁR Egygólos hátrányból kezdte a Visegrád kupa negyeddöntőjének visszavágóját a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az Érsekújvár ellen.

Ferencz Balázs

Erdély Csanád (kékben, jobbra) sokat robotolt, ő szerezte a Fehérvár első gólját

Fotó: Nagy Norbert

Érsekújváron nagyobb érdeklődés övezte a Fehérvár AV19 vendégjátékát egy héttel korábban. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok környékén, s a létesítmény falain belül is érezni lehetett, most nem EBEL-meccs invitálja a nagyérdeműt, gyéren szállingóztak a kék-fehérbe öltözött hívek. Holott a HC Nové Zámky a szlovák Extraligában szerepel, vagyis korántsem képvisel lebecsülendő játékerőt. Az Újvár egyébként 11 forduló után a tizedik hazája bajnokságában, s a Fehérvár sem büszkélkedhet jobb helyezéssel az EBEL-ben, az Ördögök a tizenegyedikek. Azonban most mindkét gárda a Visegrád kupa negyeddöntőjében csatázott, s a kezdés előtt a Nové Zámky állt továbbjutásra, miután otthon 5-4-re verte a Volánt.

Talán ezért is lehetett vidám a bemelegítés közben az Újvár támadója, Eduard Simun, aki a rockosabb dallamok hallatán hokiütőjén kezdett léggitár-szólóba széles mosollyal az arcán.

De végül a fehérváriak húzták el szlovákok nótáját.

Erdély Csanád (kékben, jobbra) sokat robotolt, ő szerezte a Fehérvár első gólját

Az első öt percben nagy elánnal rohamozott a Fehérvár, de Romancik mindvégig a helyén volt. Kissé kiszabadult aztán a szorításból az Érsekújvár, de Rajnának nem kellett nagyon kapkodnia a korongokért. Nagyobb problémát jelentett azonban, hogy hiába játszhatott két percen át fórban a Volán, szinte kapuralövésig sem jutottak a hazaiak. Teljes létszám ellen jobban ment, de LoVecchio, Latendresse, Erdély és Vincze Péter kísérlete is elhalt a szlovák kapusban. A játékrész hajrájában újabb emberelőnyt hagytak kihasználatlanul a fehérváriak, majd az utolsó percekre megint felpörgött a támadójáték. Szabó Dániel két távoli bombáját is védte Romancik. Az Újvár kezdte aktívabban a középső periódust, de hamar átvette az irányítást a Fehérvár. Olyannyira jól vezényeltek a kék-fehérek, hogy egy kapu előtti állomásozás alkalmával Harty passzolt középre, Erdély Csanád pedig közelről, kapásból emelt a hálóba, 1-0. Ezzel egálba kerültek a csapatok a továbbjutás terén, majd nem sokkal később, a harmad vége előtt hat perccel már a Fehérvárnál volt az összesített előny: Latendresse-Luttinen volt a korong útja, végül a szemtelenül fiatal Vizi Dániel lőtt közelről a ketrecbe, 2-0.

A második harmadból áthúzódó négy perces emberelőnnyel kezdhette a a harmadik periódust a FAV19. A fórból nem sikerült betalálni, ráadásul a szlovák kiállítás letelte előtt Hárit is kiküldték a bírók, így az Újvár hokizhatott másfél percen át emberelőnyben. Helyzet nélkül tették, azonban a következő fórjukban már többször letérdeltették Rajnát. A harmad derekán sem élt a létszámfölényes helyzettel a Nové Zámky, azonban egyre nagyobb nyomást gyakorolt a fehérvári kapura. De hiába, mert az 53. percben Manavian lövésébe Ales Music tette bele ütőjét, a pakk pedig a ketrecben pihent meg, 3-0, eldőlt a párharc. Az emberelőnyben hokizó hazaiak még a végére tartogatták a slusszpoént: Manavian bombázott a kapuba, 4-0. A Fehérvár jutott a Visegrád kupa legjobb négy együttese közé.

 

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19-HC Nové Zámky 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Kincses, Jonák (Kacej, Nagy)

Fehérvár AV19: Rajna – Vidmar, Uotila, Latendresse (1), Luttinen (1), Kiss Zs. – Manavian 1(ee)(1), Harty (1), Erdély 1, Hári, Vincze – Stipsicz, Szabó D., Music 1, LoVecchio, Szita – Jyrkkiö, Vizi 1, Reisz, Sárpátki, Szabó K. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Nové Zámky: Romancik – Plasil, M. Jass, K. Jass, Raenko, Simun – Prapavessis, Salija, Spirko, Zboril, Cetkovsky – Hruska, Hain, Varga R., Dubinin, Lantosi – Deyl, Simek, Klenko, Fábry, Tibensky.

Vezetőedző: Ladislav Lubina.

Kiállítások: 13 illetve 17 perc Kapura lövések: 32-21​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában