Tenisz

2017.09.13. 21:39

Udvardy Panna három játszmában verte szerb ellenfelét Fehérváron

A Kiskút Tenisz Klub látja vendégül a 15 ezer dollár összdíjazású ITF női tenisztorna mezőnyét. Szerdán már a főtáblán viaskodtak a játékosok.

Ferencz Balázs

Udvardy Panna szerb ellenfelét győzte le a 32-es főtáblán

Fotó: Koppán Viktor

Az első székesfehérvári női ITF tornán szerdán már a 32-es főtábla mérkőzéseit rendezték, s ezen a napon már ütőt ragadtak a magyar teniszezők is. Amióta a Diego SC és a Kiskút Tenisz Klub fuzionált, majd nem is oly rég megnyerte a magyar Szuperligát, egyre nagyobb figyelem övezi a székesfehérvári teniszéletet. A Diego SC-Kiskút TK színeiben versenyző Udvardy Panna meccsére már megtöltötték a nézők a centerpálya melletti lelátót. Nem csoda, hiszen az ifjú teniszező második kiemeltként a végső győzelemre is esélyes volt.

Udvardy Panna szerb ellenfelét győzte le a 32-es főtáblán
Fotós: Koppán Viktor

Viharosan is kezdett a kvalifikációból továbblépő Mila Mejic ellen, de aztán a szerb egyre jobban alkalmazkodott a felerősödő szélhez. Az első szettet 7-5-re nyerte Udvardy, majd a másodikat 4-6 arányban el is bukta. A döntő játszmában aztán a 18 esztendős, immár a világranglista 397. helyén álló Panna nem adott esélyt ellenfelének, s 6-2-re hozta az utolsó játszmát, s jutott a 16 közé. További magyar vonatkozású eredmények (egyéni): Kerstin Peckl (osztrák)-Jani Réka Luca 1-6, 1-6; Magdalena Stojkovszka (macedón)-Pirok Alexa 2-6, 6-7; Iva Primorac (horvát)-Farbas Réka 4-6, 6-1, 7-5; Bondár Anna-Bianca Mihaila (román) 6-1, 6-1; Natalia Orlova (orosz)-Békefi Bianka5-7, 2-6. A páros döntőt pénteken, az egyénit vasárnap rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában