Edző csere

2017.09.13. 17:44

Szíjjártó István két éve a PAFC-hoz, most a Csákvárra érkezett idény közben

Szíjjártó István váltotta az NB II utolsó helyén álló Aqvital FC Csákvár kispadján az eddigi vezetőedző Szanyó Károlyt.

Káldor András

Szíjjártó István tavaly ősszel még a Puskás Akadémia FC mezében, most Csákváron bizonyíthat

Fotó: Koppán Viktor

Szíjjártó István ismét színre lépett. Az 58 esztendős rutinos szakember nevét leginkább a Puskás Akadémia FC-vel kötötték össze a futballbarátok, ám mostantól az Aqvital FC Csákvár leendő évkönyvében úgy fog szerepelni, mint a csapat vezetőedzője, akit 2017. szeptember 12-én neveztek ki az NB II utolsó helyére sodródó gárda élére. Szíjjártó korábban már kapott ilyen, „tűzoltó” feladatot a Puskás AFC-nél 2016-ban, de három fordulóval a bajnokság vége előtt már nem tudta megmenteni a csapatot a kieséstől. Most azonban más a helyzet, aránylag időben léptek a csákvári vezetők, és különösebb meglepetést nem okozott futballberkekben, hogy a PAFC fiókcsapataként számon tartott sárga-kékekhez került. Az első edzést követően beszélgettünk az újonnan kinevezett mesterrel.

Szíjjártó István tavaly ősszel még a Puskás Akadémia FC mezében, most Csákváron bizonyíthat
Fotós: Koppán Viktor

- Őszintén, meglepte a felkérés?

- Mondhatom, hogy igen, mivel Szerbiában voltam dolgozni, hétfőn este kaptam a telefont, hogy kedden reggel át kell vennem a csapatot. Ez tisztára úgy jött számomra, mint egy trópusi vihar!

- Ön lehet a nehéz helyzetben levő csapat megmentője?

- Erre csak akkor tudok válaszolni, amikor már kiderült, hogy hová jutottunk. A legjobb munkát szeretnénk elvégezni a fiúkkal, hogy a célkitűzést, a biztos bennmaradást elérjük. Most hirtelen sok fiatallal bővült a csapat kerete, az ő töretlen fejlődésükkel kiemelten kell törődni.

- Milyen stábbal fog dolgozni?

- Ebben nem lesz változás, Somogyi Krisztián marad a pályaedző, valamint Szűcs Lajos a kapusedző és Csáki István az erőnléti edző.

- Látta már a csapatot az idei szezonban?

- Sajnos nem, annyit viszont tudok, hogy a Kisvárdától három-nullás vereséget szenvedett, a 0-0-s félidő azonban biztatónak tűnik. Persze, a legutóbbi Gyirmót elleni 1-5-ről is tudom azt, hogy 1-1-et követően összeesett a csapat. Előtte elég szoros meccseket játszottak, a játékkal olyan nagy probléma nem lehetett, esetleg pechesek voltak. Az állomány 95 százalékát ismerem, dolgoztam már együtt velük.

- Ebben a helyzetben mire kell igazán a hangsúlyt fektetni?

- A lelkeket kell felrázni, kirángatni őket ebből a kudarcsorozatból. Ki kell találni azt a játékot, amit játszanánk. Egyeztetnem kell a stábbal, hogy pontosan tudjam, mit játszott a csapat Szanyó Károly irányítása alatt.

- Több rutinos labdarúgó van a csapatban, ők a segítségére lehetnek. Velük már egyeztetett?

- Feltétlenül támaszkodom az ő tapasztalatukra, ez ebben a helyzetben elengedhetetlen. Túl vagyunk a megbeszélésen, meg is értették. Fontos feladatuk van, a fiatalokat össze kell fogniuk, úgy kell őket terelni, mint egy kisebb nyájat.

- Nem állnak könnyű sorozat előtt, mit lehet ebből kihozni?

- A hétvégén Ceglédre megyünk, ők is bukdácsoltak tavaly, aztán bennmaradtak, ahogy mi is. Minden mérkőzés más lesz, és mi mindent meg fogunk tenni az összes meccsen, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. Ez minden játékosra vonatkozik, mert aki nem ezt teszi, annak nincs helye köztünk!

- Ha meglenne az első győzelem, felszakadna a gát?

- Egészen biztos, a lelki teher könnyebbé válna, és a gátak nagyon megnyílnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában