Hazai tornán, hazai siker

2017.09.19. 07:30

A MÁV Előre SC mindkét röplabda csapata hazai rendezésű tornát nyert

SZÉKESFEHÉRVÁR A hétvégén igazi röplabda dömping volt Székesfehérváron, hiszen mindkét nem képviselői számára tornát rendezett a MÁV Előre SC.

Káldor András

A házigazdák ragyogóan szerepeltek, és megnyerték a megmérettetéseket.

A férfiaknál Horváth Károlyra az Alba Line röplabdaklub néhai elnökére is emlékeztek a szervezők. Az élvonalbeli röplabdabajnokság újonca, a Németh Ödön vezetőedző által irányított MÁV Előre 3-0-ra győzte le a budapesti MAFC-ot a torna nyitómérkőzésén. A folytatásban a Sümeg ellen is 3-0-ra nyertek a fehérvári fiúk, míg az utolsó összecsapásukat 2-1-re hozták a megyei rivális Dunaferr ellen. A három sikernek köszönhetően első helyen zárták a tornát. Nagy Róbert MÁV Előre SC frissen megválasztott elnöke – aki edzője is a csapatnak – szakavatott szemmel értékelte a fehérvári csapat teljesítményét.

- Próbáltunk egy olyan felkészülési tornát rendezni a hamarosan induló bajnoki évad előtt, ahol erős ellenfelekkel szemben mutathatja meg a csapat, hogy hol tart a munkában. A Sümeg együttesét már ismertük, de kicsit magunkat is megleptük azzal, hogy legyőztük a MAFC és a Dunaferr csapatait. Úgy láttam, hogy nagyon egységes a csapatunk, egy irányba húznak, a játékosok pedig nagyon figyeltek mesterükre. Németh Ödön láthatóan komoly szaktekintély, és fia, Németh Zsolt is igazi vezéregyéniséggé lépett elő Tóth András csapatkapitány mellé. Ők meghatározói lehetnek a gárdának, és minden bizonnyal a fiatalok be fognak állni mögéjük. Biztosan állíthatom, hogy szerethető csapatunk lesz – hangsúlyozta Nagy Róbert.

Fotós: Nagy Norbert

Arra pedig külön jó volt ez a torna, hogy sok régi röplabdás is kilátogatott a Jáky József Szakközépiskolába – amely kéthetenként ismét hangos lesz a labdák pattogásától, ugyanis itt rendezi majd a MÁV Előre SC a férfi csapat NB I-es mérkőzéseit. Az első fordulóban a PTE-PEAC együttese érkezik a királyok városába, az összecsapás vasárnap 16 órakor kezdődik.

A nők a Felsővárosi Általános Iskola tornatermében emlékeztek vasárnap a MÁV Előre egykori elnökére. A III. Dévényi Tibor Emléktornán az NB II-es bajnokságra hangolódó MÁV Előre SC csapata magabiztos tornagyőzelmet aratott. A kék-fehérek – akárcsak előző nap a férfiak – valamennyi mérkőzésüket megnyerték. Fésűs Irén vezetőedző igazán fiatal csapattal készül a bajnoki idényre, de várhatóan nem a „futottak még” kategóriába fogják őket sorolni a bajnokságban.

Támadásban is magabiztosan álltak a lábukon a lányok
Fotós: Pesti Tamás

- Az NB II-es mezőnyből hívtuk meg a Tatabánya RSE, a Delta Érd SE, és a Dunakanyar SE csapatait, ők is lényegében újoncok az osztályban, de a mi csapatunk játékerőben felülmúlta őket, és ez a jövő szempontjából rendkívül bíztató. Korszerű játékot játszottak a lányaink, minden helyzetből tudtak támadást kialakítani, kevés volt a „potya” labdák száma. Minden ellenfelüket 2-0-ra győzték le, és 19 pontnál többet egyik csapat sem ért el velük szemben. Készen állnak az NB II-re – tette hozzá a MÁV Előre elnöke.

 

A MÁV Előre SC lányaiszeptember 24-én játsszák az első bajnoki mérkőzésüket. A 14 órakor kezdődő összecsapáson, hazai pályán, a Felsővárosban fogadják a RÖAK-Sport 36 Kaposvárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában