életpálya

2017.09.28. 21:08

Márton Balázs fehérvári bokszoló bizakodva indult az új úton

Közel nyolc év amatőr ökölvívás után, a profi boksz világába átlépő fehérvári bunyós a tavaly decemberi váltása óta eddig négy ellenféllel nézett farkasszemet. A 26 esztendős ökölvívó legutóbbi két összecsapását kiütéssel nyerte meg.

Krebsz András

Márton Balázs

Fotó: Varkocs

Meglehetősen későn, 18 éves korában kezdett el versenyszerűen bokszolni a két idősebb fiútestvér mellett felcseperedő Márton Balázs, aki a Varkocs György Boksz Club színeiben két magyar bajnoki bronzérme mellett számos nemzetközi tornagyőzelmet tudhat magáénak, ezen kívül a válogatottban is szerepelt.

- Kovács „Kokó” István személye inspirált, ő az egyik példaképem. Szurkolói bokszra jártam, ahol Őri Lajos bácsi figyelt fel rám. Attól kezdve minden áldott nap edzettem, ezalól az ünnepek sem jelentettek kivételt – meséli. Két évvel később már magyar bajnoki bronzérmet akasztottak a nyakába.

Márton Balázs
Fotós: Varkocs

A korosztályos mérkőzéseken így sohasem szereplő ökölvívó útját mára már népes szakmai stáb egyengeti: Túrós Arnold technikai edzőn kívül Magda Dániel erőnléti edző, Máté Krisztián mentális tréner, Kutasi Zoltán masszőr és Kecskés Tamás fotós is segíti a profi sportoló munkáját, a nyugodt lelki felkészülését pedig a családján kívül a párja biztosítja.

- Amit az eddigi pályafutásom alatt elértem, az leginkább a munkámnak, mintsem a tehetségemnek köszönhető – teszi hozzá a kisváltósúlyban (63,5 kg) versenyző bunyós. A jelenleg a Felix Promotion égisze alatt bokszoló Balázs profi mérlege eddig két győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

- Megérett az idő a váltásra. Új motivációra, új közegre volt szükségem. Szeretnék magyar bajnoki övet nyerni a profiknál, de terveim között szerepel egy nagyobb szervezet világbajnoki övének a megszerzése is – vázolja ambiciózus elképzeléseit a fehérvári ökölvívó, aki kisebb sérülése ellenére már alig várja következő fellépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában