foci

2017.09.20. 19:37

Jung József labdarúgó emléktornát rendeztek Szabadbattyánban

Jung József labdarúgó edző emlékére az idén második alkalommal rendeztek utánpótlás és öregfiúk emléktornát a településen.

V. Varga József

A gyerekeket a sport szeretetére nevelte Jung József

Fotó: V. Varga József

Az emléktornát Simon István vállalkozó kezdeményezte, szombaton délelőtt az utánpótlás csapatok, délután az öregfiúk vették birtokukba a sportpályát.

A megnyitón Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Schneider Béla, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója és Polyák István polgármester egyaránt a mozgás és a sportolás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét, mint ahogy Jung József is mindig a futball szeretetére nevelte tanítványait.

A gyerekeket a sport szeretetére nevelte Jung József

Az utánpótlás tornán Lovasberény, Maroshegy, Nádasdladány, Polgárdi, Soponya, Szabadbattyán és a Videoton fiataljai mutatták meg, mit is tudnak, majd a battyáni, a dunaújvárosi és a Videoton öregfiúk mérkőztek.

Délidőben a torna válogatottja, a jelenlévő szülők és érdeklődők előtt, a szabadbattyáni lánycsapat ellen bemutató mérkőzést játszott – mondta el lapunknak Bodor Károly, a labdarúgó szakosztály vezetője.

A meccseket követően a résztvevő gyerekek ajándékokat vehettek át, a finom babgulyást Csókási Lajos alpolgármester készítette, a szabadbattyáni nyugdíjasklub hölgyei pedig válogatott palacsintával kedveskedtek mindenkinek.

A torna megrendezésének célja nem a versengés volt, hanem a labdarúgás megszerettetése, a mozgás és a sportbarátság megalapozása. Ugyanilyen szellemben zajlottak a délutáni összecsapások is az öregfiúk csapatai között – tudtuk meg Tóth Lászlótól.

– A mozgalmas napon természetesen nem maradhatott el barátunk, edzőnk, sporttársunk sírjának megkoszorúzása sem, melyen néhány taggal valamennyi csapat képviseltette magát – hangsúlyozta Bodor Károly.

Ez a nap valóban a mozgásról, a sportról és a barátságról szólt a megújult szabadbattyáni sportpályán. A kezdeményezés remélhetőleg a jövőben is folytatódik.

Fotós: V. Varga József

A Szabadbattyán KSE köszönetet mond mind a résztvevőknek, mind pedig a támogatóknak, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű megmozdulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában