Kosár

2017.09.25. 18:37

Ha ledolgozza hátrányát az Alba, utazhat Törökországba

Vasárnap este Tallinnban szerepeltek az Alba Fehérvár férfi kosárlabdázói, a BL második selejtező körében. A hazaiak 78-71-re nyertek. Visszavágó kedden, 18.30-kor a Gáz utcában.

Horog László

Kasey Hill (balra) a fehérváriak egyik pillére volt Tallinnban, itthon is kell a jó játék

Fotó: fiba.com

A Fehérvár az észt bajnok otthonában kezdte szereplését a nemzetközi sorozaton, a házigazdák az első körben a macedón Karpos Sokolit búcsúztatták. Nem mindennapi körülmények között, idegenben nyertek nyolc ponttal, otthon kikaptak hárommal, ám ez elégséges volt az északiak továbbjutásához, 165-160-as összesítéssel búcsúztatták a szkopjei alakulatot. Három nappal később pedig várták az Albát. Jól kezdett a Fehérvár Harris kétpontosával, erre Van der Mars válaszolt. Egyik brigád sem tudott megnyugtató előnyt szerezni az első félidőben. Az első etapot a vendéglátók nyerték 24-21-re, a másodikat az egyre jobban belelendülő látogatók, 21-16-ra, ebből következően a félidőben két ponttal jobban álltak a fehérváriak, ami különösen biztató volt a folytatást illetően. A harmadik tíz percben kiugróan jó játékkal jelentkeztek Dzunic Branislav tanítványai, nekik szinte minden sikerült, a Kalevnek semmi. A játék minden elemében jobbak voltak a Lóránt, Harris és Hill vezette albások, akik megnyugtató, 15 pontos előnyt építettek. Úgy tűnt, győzelmüket nem fenyegeti veszély, ám a házigazdák keményítettek a védekezésen, valamint egyre pontosabban dobtak, a végjátékra fordulva visszajöttek a meccsbe. A záró periódusban pedig a maguk javára fordították a találkozót, végül 78-71-es győzelmet arattak. A dudaszó előtti pillanatokban Kangur távoli kosara a gyűrűben landolt, ezzel alakult ki a hétpontos különbség. A differencia nem jelentős, jó játékkal, különösebb gond nélkül ledolgozható a Gáz utcában.

 

Kasey Hill (balra) a fehérváriak egyik pillére volt Tallinnban, itthon is kell a jó játék
Fotós: fiba.com

- Kiegyenlített meccs volt, akadtak kimondottan jó periódusaink, különösen a harmadik negyedben, amikor elléptünk 15 ponttal. A hazai együttes szigorított a védekezésén, mi pedig túl sokat rontottunk mindkét oldalon, a vendéglátók visszajöttek a meccsbe, a hibáinkat kihasználták. Főleg a végjátékban volt túl szellős a játékunk a saját palánkunk alatt, ez okozta a vereséget. Nyílt a párharc, apróságok fognak dönteni, szoros meccsre számítok a Gáz utcában is. Természetesen mindannyian bízunk a továbbjutásban, amire meg is van az esélyünk – közölte Dzunic Branislav, a fehérváriak trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában