Premier

2024.05.19. 15:30

Táncdráma a Holokauszt évfordulójára: premier vasárnap este (galéria)

A Holokauszt 80. évfordulójára készült a Kövek című táncdráma, melynek dramatikus látványelemekben bővelkedő előadásának premierjére május 19-én, azaz vasárnap este kerül sor Székesfehérváron.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

19 órakor lesz az évfordulóra született, Kövek című táncdráma premierje a Vörösmarty Színházban. A Székesfehérvári Balett Színház előadását Egerházi Attila koreográfus rendezte, a zenét Födő Sándor, az irodalmi betéteket L. Simon László József Attila-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja szerezte. 

Az előadásról így nyilatkozott a feol.hu-nak az irodalmi betétek szerzője : „A színpadon azt fogjuk viszontlátni, hogy egy férfi és egy nő – két magyar zsidó fiatal - megismerkedik, s végül a haláltáborban kötnek ki, ahonnan csak az egyikőjük jön vissza. Az elhangzott szövegek lírai betétek – ahogyan a zene, úgy a szöveg is illusztrálja, illetve inspirálja a koreográfiát. A három – a zene, a szöveg és a tánc – együtt váltja ki reményeim szerint a közönségből majd a katarzis érzését”.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában