Fiatal fotósokat is segítenek

2024.04.07. 18:30

Régi álom valósult meg a Kossuth utcában

Hivatalosan is megnyílt a STUDIO75 portréfotó stúdió és a hozzá szervesen kapcsolódó Kossuth Portréfotó Galéria, mely Székesfehérvár belvárosában a Kossuth utcában található.

Bokányi Zsolt

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

Ami igazán izgalmassá és értékessé teszi a stúdió működését, hogy beteljesülhetett egy régóta dédelgetett álom megvalósulása, mely nem csak szolgáltatna, hanem szolgálja is remélhetőleg Székesfehérvár művészeti életét. Ahol a fotográfusok és a fiatal tehetségek egymást valóban támogatva adózhatnak a szenvedélyüknek vagy éppen munkájuknak.

A stúdióban minden negyedévben fiatal fotósok új alkotása lesz látható.
Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

A stúdióban minden negyedévben fiatal fotósok új alkotása lesz látható és minden évben egyszer tervezik megrendezni – szintén székesfehérvári, fejér vármegyei – fiatal fotográfusok részvételével a „Kovács Jenő emlék – portré fotópályázatot” Göde Imre a stúdió vezetője elmondta – Hisszük, hogy a fotóstúdió és fotó galéria méltó lesz a történelmi Székesfehérvár hangulatához, mi minden nap ezért fogunk dolgozni. Próbáltuk a stúdió légkörét úgy kialakítani, hogy elvarázsolja azt aki ide belép, érezze magát otthon, szívesen visszajöjjön, de ugyanakkor ne legyen túl giccses. – Kihangsúlyozta még, hogy szorosan együttműködnek a székesfehérvári Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum Művészeti és Médiafotográfus szakával, és több diák fotói is láthatók a falakon. 

A Kossuth Galériában most kiállító fiatalok:

Pálinkás Roberta

Sárszentmihályi lakos, tanult fotográfus aki egyedi látásmóddal mutatja be portréfotóit, jobbára fekete fehér képek készítését részesíti előnyben, olykor tudatos elmosódással hangsúlyozza a téma üzenetét.

Németh Kristóf

A Gorsium Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, aktívan fotóz mindent ami portré és minden témához kellő tisztelettel közelít. Kiállított portréfotóin is kiválóan használja a fényeket, ezzel elősegítve a modell „üzenetét” a szemlélő felé.

Göde Ábel

Szintén a Gorsium Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, kiállított képein az elkapott pillanatok, érzelmek üzenetét kívánja archiválni.

A Hungarikum együttes és a fotók, közösen varázsolták el a látogatókat.
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A megnyitó rendezvényen részt vett a Hungarikum együttes, aki csodálatosan szép dalaikkal emelték a rendezvény színvonalát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában