Mindenki győztes volt!

2024.04.12. 15:00

Megható szavalatok az alapi megmérettetésen

A hagyományos, költészet napi, alapi szavalóverseny ismét nagy érdeklődés mellett zajlott a helyi könyvtár szervezésében. A helyi művelődési ház megtelt általános iskolás korú nebulókkal, akik átéléssel szavalták neves költőink verseit. A tisztelt hallgatósában helyet foglaló pedagógusok és szülők szemében pedig az öröm könnycseppjei is megcsillantak.

Kecskés Zoltán

A zsűri mindenkit jutalmazott, a legjobbakat pedig külön is elismerésben részesítette.

Fotó: Kiss Ágnes

Huszonhat tanuló szavalt el egy-egy általa választott verset. A zsűri (Horváth Anikó tanárnő és Szalai János Milán polgármester), mindamellett, hogy az összes résztvevő diákot (Alap Község Önkormányzata és a Vörösmarty Mihály Könyvtár jóvoltából) könyv jutalomban részesítette, az általa legjobbnak ítélt első három helyezettet az alsó, és felső osztályból külön is kiemelte. 

Megtelt diákokkal a helyi művelődési ház a szavalóversenyre.
Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

Íme az eredmények:

Alsó tagozat: 1. Takács Bálint, 2. Kovács Nóra, 3. Cseke Péter
Felső tagozat: 1. Szemler Janka, 2. Szalai Kíra, Pekács Botond

Az önkormányzat, az esemény egyik szervezőjeként  a hála hangját ütötte meg a FEOL megkeresésére: – Köszönjük minden résztvevő diáknak és a felkészítő tanáraiknak, hogy megemlékeztek a költészet napjáról. Igazán megható pillanatban lehetett részünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában