Zenés bábelőadás

2024.04.07. 19:54

Farkas járt az Igézőben

A húsvéti "matinészünet" után vasárnap ismét zenés bábelőadást láthatott a kis nagyérdemű az Igézőben, Prokofjev szimfónikus meséje, a Péter és a farkas alapján.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A cím egyik főszereplője (Péter) egy szép napon a nagypapa háza melletti tisztásra indul, hogy sétát tegyen. A kacsával és a rigóval játszik, ők a barátai, de közben nem gondol a nagypapája jogos intelmére. Ő nem fél senkitől, még az erdőt járó ordas másik főszereplőtől (a farkastól) sem.

"Pedig a farkas valóban a környéken jár, akit a vadászok is keresnek már. Mikor Péter szemtanúja lesz, ahogy a farkas elragadja kedves barátját a kacsát, elhatározza, hogy majd ő megfogja az ordast…Sikerül-e neki? Mi lesz a farkas sorsa? - kiderül az előadásból." - írta az Igéző a darabról, mit Fehér Richárd rendezett, Papp Orsolya volt a dramaturgja és amihez Szergej Prokofjev adta a zenét. A díszletet, bábokat Tóth Zsuzsanna és Kakuszi Zoltán készítette.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában