Poeta Cornelius-díjat érő szerelmes vers

2024.04.12. 17:56

Diákköltők versengése színesítette az iskolai délelőttöt

A székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium aulája pénteken délelőtt ismét átváltozott, hogy kávéházi hangulatot árasszon a Poeta Cornelius-díjért folyó verseny idejére.

Bokros Judit

Jack Ashfield versét osztálytársa, Varga Kata Szonja olvasta fel. A babérkoszorú egyelőre az ő fejére került Bordács Lajos címzetes igazgatónak köszönhetően

Fotó: Kovács Gergely/Lánczos Kornél Gimnázium

Ezúttal a magyar költészet napját követő napon, április 12-én rendezték meg a Lánczos Kornél Gimnázium három éve indított költőversenyét, amelyen az iskola versíró diákjai indulhatnak. Az aulában elhelyezett asztalokra ilyenkor mutatós kávécsészék kerülnek kis terítővel, a színpadon pedig még újságolvasó keret és cilinder is található díszletként.

A Poeta Cornelius-díjért a délelőtti szünetekben versenghetnek a fiatalok, akiknek produkciója előtt ezúttal is az ötletgazda, Miklós Gábor költő, magyartanár mondott köszöntőt.

Őt a megnyitón a 9-es Katona Botond követte, aki József Attila „Tiszta szívvel” című versét mondta el, majd az egyik versenyző, Klock-Balog Rozália lépett színpadra, hogy gitárral előadjon egy saját maga által írt és megzenésített verset. Maga a verseny a második szünetben kezdődött és a negyedikben ért véget. Addig Kiss Léna, Jack Ashfield (helyette betegség miatt osztálytársa, Varga Kata Szonja adta elő a verset), Maráczy Lívia és Klock-Balog Rozália költeményei hangzottak el.

A 2024-es Poeta Cornelius-díjas diák végül a 9. osztályos Jack Ashfield lett „Könyörgés Ámorhoz” című szerelmes versével. A babérkoszorú egyelőre az őt helyettesítő Kata fejére került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában