Értékes hagyományok

2024.03.12. 13:00

Várják a jelentkezést! - kórustalálkozó és hangverseny

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsággal együttműködve a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ meghirdette az Éneklő Ifjúság hangversenyt, melyre a szervezők a Fejér megyei általános- és középiskolákból, valamint egyetemekről várják a jelentkezőket- adta hírül az SZKKK.

Déri Brenda

Az évről évre megrendezésre kerülő hangverseny célja, hogy a nagyközönség még inkább megismerje az ifjúsági énekkarokat és kamarazenekarokat és bemutassa a magyar zenekultúra értékes hagyományait. 

Ahogy a közleményből is kiderül a versenyen 3 fős zsűri értékeli a produkciókat és javaslataikkal segítik a karnagyok munkáját, valamint újra minősítéseket is osztanak. 

A jelentkezők kérhetik a KÓTA minősítését, de emellett a zsűri különdíjjal jutalmazza a kórusok részprodukcióit is, illetve a karnagyokat és a zenei kísérőket. A kórusok elnyerhetik az Év kórusa kitüntető címet is, valamint Országos Dicsérő Oklevélben is részesülhetnek. Az Év Kórusa és az Országos Dicsérő Oklevél címet elnyert kórusok részt vehetnek a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen.

Jelentkezni március 25-ig, este 18 óráig lehet e-mailben a jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével a [email protected] címre. A jelentkezési lapot az érdeklődők az SZKKK honlapján találják. 

A kórustalálkozó április 24-én, szerdán lesz reggel 8 és délután 14 óra között a Táncházban. Amennyiben 10 kórusnál több a jelentkező, akkor a találkozó április 25-én folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában