Várják az alkotókedvűeket

2024.03.17. 07:00

Új műhelyfoglalkozásokat indít a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

Az igencsak népszerű szakkörök mellett új foglalkozásokat is indít a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Akit érdekel a kötés, a horgolás és a makramézás, még nem maradt le semmiről, a jelentkezéseket továbbra is fogadják.

Héjj Vivien

Hétről hétre nagy népszerűségnek örvendenek a Fehérvári Kézművesek Egyesületének foglalkozásai

Fotó: Nagy Norbert

Jelenleg tizenöt szakkört – köztük egy gyerekszakkört – működtet a Rác utcai Kézművesek Házában a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A foglalkozások között van például gyöngyfűzés, üvegékszer készítés, asszonyműhely, bútorfestés és csipkeverés is.

A meglévő alkotótevékenységek mellé újakkal is készülnek a kézművesek. Szenczi Jánosné, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, úgy látták, nagy érdeklődés van arra, hogy kötést, horgolást és makramét is tanítsanak, így az alkotókedvűek igényeinek eleget téve hamarosan új műhelyfoglalkozás indulhat a Kézművesek Házában.

– Már volt egy megbeszélés, ahol az érdeklődők feliratkozhattak, és szakértő segítséget kaptak például ahhoz, hogy melyik fonalhoz milyen horgolótű való. Horgolásra már tizenegyen jelentkeztek, a foglalkozás első alkalma március 22-én, pénteken lesz. Aki szeretne részt venni, még bátran jelentkezhet. Azt kérjük a résztvevőktől, hogy hozzanak magukkal saját horgolótűt és két, egymáshoz passzoló színű fonalat – mondta kérdésünkre Szenczi Jánosné, aki azt is elárulta: a részvételhez előzetes ismeret nem szükséges, a horgolást a legalapvetőbb technikák elsajátításával kezdhetik az érdeklődők.

A műhelyfoglalkozásra jelentkezni a 20/259-2952-es telefonszámon és a [email protected] e-mail-címen lehet. Akik pedig már a húsvéti ünnepekre szeretnének hangolódni, azokat március 23-án, szombaton 10 és 18 óra között Tojásfeső-maratonra várják a Kézművesek Házában. A részvétel ingyenes, az érdeklődők többféle tojásfestő és tojásdíszítő technikával is megismerkedhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában