Kultúra

2024.03.13. 18:00

Pajtaszínházat alapítanának Vértesbogláron

Pajtaszínházat alapítanának Vértesbogláron, ahol talán nem is volt soha korábban színjátszás. Érdeklődők már vannak, jelentkezők még nincsenek.

Borsányi Bea

Tíz év alatt számos Pajtaszínház alakult az országban

Forrás: harciertekorzok.hu

A Nemzeti Művelődési Intézet által 2014-ben indított Pajtaszínház célja a valaha oly erős magyar falusi színjátszó hagyományok újjáélesztése. Ehhez a programhoz csatlakozna most Vértesboglár. Ez is azok közé az ötletek közé tartozik, amellyel a – most már nem annyira új, de mindenképpen új szemlélettel és nagy lelkesedéssel dolgozó – művelődésszervező, Jersey Dia szeretné megmozgatni a község lakóit, így biztosítva számukra egy újabb lehetőséget a kikapcsolódásra, a feltöltődésre, egy közösséghez való tartozásra. – Nincs semmi megkötés, elvárás, a lényeg, hogy hozzunk létre egy olyan közösséget, aminek a tagjai szeretik a színjátszást, a kultúrát és szívesen részt vesznek kisebb előadásokban, amiket a maguk, vagy akár az egész település örömére adnak elő – foglalta össze a lényeget Jersey Dia, aki mindenkit vár kortól és nemtől függetlenül a boglári Pajtaszínházba!

- Azt is el tudom képzelni, hogy műfaji megkötés nélkül hozunk létre előadásokat a tagok képességeinek és komfortzónájának megfelelően. Vagyis mindenki olyan szerepet kap, amiben jó. Mindegy, hogy bábbal a kezében tud megnyilvánulni, táncban vagy énekben érzi jól magát, vagy szöveges részeket is vállal egy-egy darabban – tette hozzá. A foglalkozásokat kezdetben az NMI által biztosított szakember mentorálja, aki egy idő után „elengedi majd a csoport kezét”. 

Érdeklődők vannak, ám konkrét jelentkező még nem akadt. Határidő nincs, a művelődési házban bátran lehet jelentkezni! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában